Rya Skog - ett smultronställe i Göteborg

Nära Arken ligger vackra Rya Skog. En lite bortglömd pärla som ligger inklämd mellan Ryaviken och Skarvikshamnen. Passa på att göra en utflykt när du ändå besöker oss. Ett magiskt besök väntar dig!

Rya skog nära arken hotell och spa i göteborg

Göteborgs första naturreservat

Rya skog fridlystes 1928 och blev då Göteborgs första naturreservat. Här finns rester av en mycket gammal skog, kanske sedan förhistorisk tid med över 100 år gamla ekar.

Det äldsta kända dokumentet där Rya skog nämns är en teckning av utsikten från Göta älvs södra strand utförd 1678 av Erik Dahlberg. På just den är skog markerad där Rya skog ligger. På en karta upprättad 1760 finns skog och äng markerade i det som nu är Rya Skog.

Sedan länge har skogen utvecklats fritt.

Källa Länsstyrelsen

Rya skog nära arken hotell och spa i göteborg

Alsumpskog

Alsumpskog är det som täcker den största delen av reservatet och du tar dig fram över våtmarkerna via gångbroar i trä.

Det finns två rullstolsanpassade ramper; en som går till ängen och en som går från parkeringsplatsen genom alsumpskogen en bit in i skogen.

Rya skog nära arken hotell och spa i göteborg

Vitsipporna breder ut sig

Rya skog är ett unikt område med lummiga lövträd, slingrande stigar och öppna gläntor. Området är känt för sina många fina vitsippor som breder ut sig på marken när våren kommer. Lyser solen är det som gjort för en picknick.

Hagtorn i rya skog vid arken hotell i göteborg

Gott om växtlighet

Du kan även se skymtar av lundar med ek och hassel. Vanliga buskar i Rya skog är t.ex. hagtorn (bilden), röda vinbär och getapel.

rödhake i rya skog vid arken hotell i göteborg

Rikt fågelliv

För dig som är intresserad av fåglar så finns här dessutom ett rikt fågelliv. Några allmänna arter är rödhake (bilden), nötväcka, gröngöling och en rad fler sångare och trastar.

 

Ta med dig hunden

Du är mer än välkommen att ta med dig hunden till oss. Då är det perfekt att åka till Rya skog så att din hund får springa av sig lite. Vi har även sköna gröna ytor precis utanför dörren för den som inte vill ta sig iväg från oss. Ta en promenad längs vårt promenadstråk runt hotellet och njut av naturen.

Visst låter det som om du måste uppleva denna vackra pärla?

En skön promenad för din hälsa

Att vi mår bra av att vistas i naturen är ju ganska välkänt numera. FORSKNING visar att vistelser i naturliga miljöer minskar negativa känslor och stress, och ökar positiva känslor, mental återhämtning och prestation.

Passa därför på att ta en promenad i naturen varje dag.

Läs mer

Boka något att se fram emot


Varma källan inomhus Art Garden Spa Arken Göteborg

Boka ett paketerbjudande

Komponera din vistelse på bästa sätt
I våra paketerbjudanden kan du välja om du vill krydda din hotellövernattning med en stund på Art Garden Spa och en god middag.
Bad i utomhuspool på Art Garden Spa

Lilla Art Garden Spa

Pris från 1490:-/person
Ett av våra populära spapaket för sköna, avkopplande dagar. En övernattning, tillgång till Art Garden Spa och en 3-rätters middag. Går att boka alla dagar. 
Champagne vip

Art Garden romantik

Pris från 1890:-/person
Överraska den du håller kär och boka ett riktigt romantiskt spapaket. I paketet ingår en övernattning i ett av våra finaste rum, välkomstpaket, en 4-rätters middag och spa.
Vill du läsa mer?
Blommor vid entré på Arken Hotel & Art Garden Spa

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa och konferens till trädgård, miljö och CSR.
Naturgym på Arken Hotel & Art Garden Spa

Träna utomhus i vårt naturgym

Längst ner i trädgården hos oss hittar du vårt naturgym. Som vår gäst kan du använda det fritt när du vill. Här tränar du hela kroppen i stationer med olika vikter.
Shuffleboard i lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa

Att göra hos oss

Hos oss kan du göra så mycket mer än att njuta av god mat, sköna sängar, bad och bastu. Här listar vi allt du kan göra när du besöker oss. Art Garden Spa är en underbar spavärld, men även närområdet bjuder på många härliga upplevelser.