Artiklar

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa, konferens eller event till miljö och CSR. Filtrera ämnena nedan för att finna det som intresserar just dig.

Filtrera artiklar

Senaste artiklarna


En bättre fredag på Arken med livemusik varje fredag
ATT SE & GÖRA, HOTELLET, MAT & DRYCK

Livemusik på Arken

På fredagkvällar har vi livemusik i huset. Vi bjuder in olika trubadurer, singer-songwriters, artister och musiker för att skapa en extra go´ stämning hos oss på Arken. Det kommer att bli en blandning av musikstilar med olika lokala artister. En riktigt skön stämning och "En bättre fredag" utlovas – välkommen in!

Läs artikel
Massage på Art Garden Spa
SPA & HÄLSA

Friskvårdsbidrag till träning och massage

Kom ihåg att använda ditt friskvårdsbidrag innan det brinner inne. Hos oss på Arken Hotel & Art Garden Spa kan du nyttja ditt friskvårdsbidrag i en lugn och avkopplande miljö. 
Läs artikel
Miljö & CSR

Nominering till Svenska mötens hållbarhetsinitiativ

Vi är fantastiskt stolta över att ha blivit en av tre nominerade till det åtråvärda Svenska mötespriset i kategorin “Årets Hållbarhetsinitiativ”. Denna nominering är ett kvitto på att ett outtröttligt engagemang för att främja hållbarhet, ger resultat och skapar positiv förändring över tid.
Läs artikel
Vy från ovan över Arken Hotel & Art Garden Spa
ATT SE & GÖRA, HOTELLET

Roliga saker att göra på Arken i Göteborg

Hos oss kan den som vill, göra så mycket mer än att njuta av god mat, sköna sängar, bad och bastu. Här listar vi allt du kan göra hos oss. Barn älskar att få springa av sig på klipporna och det finns alltid något att göra.
Läs artikel
Assemblin konferens
MÖTEN & EVENT

Assemblin El – årlig konferens

Assemblin El är en återkommande gäst hos oss på Arken. När de är hos oss på sin årliga chefskonferens för att nätverka och utbyta erfarenheter, brukar de vara runt 120 personer i vår kongresshall Oceanen. De nyttjar kongresshallen på ett effektivt sätt som ger en positiv upplevelse för deltagarna, med allt samlat på ett och samma ställe. Läs mer om upplägget och kontakta oss om du vill veta mer!
Läs artikel
Romprovning i Konstbaren på Arken Hotel
HOTELLET, MAT & DRYCK, ATT SE & GÖRA

Ett besök i rombiblioteket

Som en del av Konstbaren finner du vårt rombibliotek, ett urval av goda, välvalda romsorter i olika stilar. Vår samling är varken den största eller den mest exklusiva, istället har vi valt rom vi tycker om – goda nog att drickas precis som de är.

Läs artikel
Tvagning på Art Garden Spa
SPA & HÄLSA

Tvagning på Art Garden Spa

Att varva ner och medvetet skölja bort veckans stress och förbereda sig för baden, är en viktig procedur i den japanska spa-ritualen. I våra vackra tvagningsrum inleder du ditt besök hos oss med en stunds meditativ tvagning då du under tystnad skrubbar dig ren med våra sköna spa-produkter och sköljer bort såväl tvål som stress och söndrande tankar.
Läs artikel
Brixly event arken hotell i göteborg
MÖTEN & EVENT

Brixly - värdegrundsdagar i Göteborg

Byggföretaget Brixly är ett värdestyrt företag och arbetar aktivt med sin värdegrund. De samlade över 400 anställda hos oss i syfte att skapa en vi-känsla för hela teamet. Kanske funderar ditt företag på att göra ett liknande event?
Läs artikel
Vandring på Kuststigen i Göteborgs skärgård
TIPS

Öluffa i Göteborgs skärgård

När du besöker oss på Arken Hotel & Art Garden Spa har du inte långt ut till öarna i Göteborgs norra och södra skärgård. Här finns en mängd mysiga öar som är perfekta för en kortare utflykt med havsbad och besök på mysiga kaféer. Vill du aktivera dig är vandring längs den fantastiskt vackra Kuststigen ett tips, eller varför inte uppleva södra skärgården från cykelsadeln?
Läs artikel
Bosch take over – mässa och event
MÖTEN & EVENT

Bosch Take Over – Mässa och event

Elektronikföretaget Bosch är en återkommande kund hos oss på Arken. Under några dagar i augusti tog de över i stort sett hela hotellet under sin årliga sales convention, med representanter från hela Norden. Nedan kan du se deras upplägg hos oss. Kanske funderar ditt företag på att göra något liknande event?
Läs artikel
À la cartemeny på Arken Hotel & Art Garden Spa
MAT & DRYCK, MILJÖ & CSR

Det hållbara köket

Kökschef David Sjölander berättar om det aktiva hållbarhetsarbetet på Restaurang Flora, Arken Hotel & Art Garden Spa, och vilka höjdpunkter han ser fram emot i vår.

En artikel från LOTUS NEWS #1 2023
ORD: Isabella Alfonsi / FOTO: Carolina Ehn

Läs artikel
Generation waste och Arken Hotel & Art Garden Spa
MILJÖ & CSR

Samarbete med Generation Waste

Allt arbete inom vår verksamhet ska bidra till en hållbar utveckling, där hushållning med resurser och kretsloppsanpassning är vägledande. Av den anledningen samarbetar vi med hållbarhetsföretaget Generation Waste för en mer hållbar och klimatsmart hantering av kökets råvaror.
Läs artikel
Padel på Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg
ATT SE & GÖRA

Padel eller padeltennis

Padel är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet - vilket mer liknar squash. 
Läs artikel
Rya skog nära arken hotell och spa i göteborg
ATT SE & GÖRA

Rya Skog - ett smultronställe i Göteborg

Nära Arken ligger vackra Rya Skog. En lite bortglömd pärla som ligger inklämd mellan Ryaviken och Skarvikshamnen. Passa på att göra en utflykt när du ändå besöker oss. Ett magiskt besök väntar dig!
Läs artikel
Par i lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa
HOTELLET

Ett nytt vardagsrum i hamnen

Vi färdas genom Göteborgs industrihamn och plötsligt öppnar sig en oas – ett stycke västkustsnatur som vilar tryggt i hamnen. Vi har hört att det har hänt en del spännande saker på Arken Hotel & Art Garden Spa, och gör därför en utflykt i vår egen stad för att se vad som händer. Vi möter Anna Riis, delägare och formgivare, för att få en inblick.

Läs artikel
Kvinna i Konstbaren lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa

Boende för dig som reser i jobbet

Reser du mycket i jobbet och behöver någonstans att bo i närheten av Göteborg? Hos oss kan du checka in, äta en god middag, njuta av sköna omgivningar och sova gott. Dessutom har vi fri parkering – endast 15 minuters bilresa från Göteborg. 

Läs artikel
Boule i trädgården på Arken Hotel & Art Garden Spa
ATT SE & GÖRA

Spela boule i vår trädgård

I vår trädgård finns möjlighet till både avkoppling och aktivitet. Vill du hitta på något roligt, är boule en klassiker – ett roligt utomhusspel som passar alla åldrar. Det kan också vara en del i en femkamp med vänner eller kollegor.
Läs artikel
Kubb i trädgården på Arken Hotel & Art Garden Spa
ATT SE & GÖRA

Så spelar du Kubb

I vår trädgård finns gott om plats för lek och spel. Fråga i receptionen så får du låna utrustning. Kubb är ett enkelt och roligt utomhusspel som passar alla åldrar. Det kan också vara en del i en femkamp med vänner eller kollegor.
Läs artikel
Cornhole spel på arken hotell i göteborg
ATT SE & GÖRA

Så spelar du Cornhole

Det klassiska spelet “kast med liten ärtpåse” har fått ett rejält ansiktslyft och förvandlats till Cornhole Game – sommarens roligaste utomhusspel! Spelet går ut på att kasta påsarna från ena brädan till den andra. Först till 21 poäng vinner.
Läs artikel
Shuffleboard i lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa
ATT SE & GÖRA

Så spelar du Shuffleboard

Shuffleboard kan förenklat förklaras som en variant av curling, men utan is. Det är ett spel som kräver taktik, pricksäkerhet och nerver av stål. Spelet passar stora som små. Shuffleboard är gratis för dig som hotellgäst.
Läs artikel
Presentkort inslaget
HOTELLET, MAT & DRYCK, SPA & HÄLSA

GE BORT EN UPPLEVELSE TILL DEN SOM REDAN HAR ALLT

Vårt hotell är fyllt med upplevelser – skön avkoppling på Art Garden Spa, välgörande spabehandlingar och god mat i vår härliga restaurang. Ge bort ett presentkort så får mottagaren själv välja innehållet. 
Läs artikel
Presentkort inslaget
HOTELLET, MAT & DRYCK, SPA & HÄLSA

Julklappstips

Funderar du på vad du ska ge i julklapp till någon som har allt? Bästa julklappen enligt oss är ett presentkort där mottagaren själv kan välja innehåll. Det kan vara laddat med avkoppling på spa, middag eller en mysig hotellövernattning. Vi vågar lova att det är en uppskattad julklapp! Beställ direkt eller läs mer om våra tips nedan.
Läs artikel
Pausövning med Marlen på Art Garden Spa
SPA & HÄLSA

Må bra när du behöver jobba hemma

Att jobba hemifrån kräver mer från oss än vad vi kan tro. Förutom att vi såklart saknar det sociala med våra kollegor har många av oss inte samma ergonomiska förutsättningar hemma. På kontoret har vi ofta höj- och sänkbart skrivbord och en bra kontorsstol, men hemma får vi nöja oss med köksbordet och en hård trästol i värsta fall. Oavsett hur just du har det, är det alltid bra att göra pausövningar.
Läs artikel
Hund i hundsäng i trädgården på Arken Hotel & Art Garden Spa
HOTELLET

Ta med hunden på hotell

På Arken hotell får du gärna ta med dig din hund och slipper ordna hundvakt inför din vistelse hos oss. Varmt välkommen både du och din hund!
Läs artikel
Plankan träning på Art Garden Spa
SPA & HÄLSA

Träna hemma med några enkla övningar

Med hjälp av små medel kan du med lätthet träna hemma för att få till träningen naturligt i vardagen. Alla pass behöver inte vara så långa, det räcker med några enkla övningar för att stärka kroppen.
Läs artikel
Utsikt över havet på Arken Hotel & Art Garden Spa
SPA & HÄLSA

Meningen med livet ...

Vad är egentligen meningen med livet? Det tvistar de lärde om och denna sägen säger en del om hur olika vi ser på detta ämne. Vad anser du?
Läs artikel
Naturgym på Arken Hotel
ATT SE & GÖRA, SPA & HÄLSA, MÖTEN & EVENT

Träna utomhus i vårt naturgym

Längst ner i trädgården hos oss hittar du vårt naturgym. Som vår gäst kan du använda det fritt när du vill. Här tränar du hela kroppen i stationer med olika vikter.
Läs artikel
Drinkar på Arken Hotel restaurang
MAT & DRYCK

Goda drinkar på Arken Hotel

När du är gäst hos oss kanske du vill lyxa till det lite extra, före eller efter middagen, med en god drink. I vår lobbybar kan du beställa goda cocktails, drinkar och andra läskande drycker. Avnjutes bäst på valfri plats med utsikt över havet och skärgården. Om du inte vill vänta, bjuder vi här på ett recept som du enkelt svänger ihop hemma.
Läs artikel
Arken Hotel & Art Garden spa i Göteborg
SPA & HÄLSA, ATT SE & GÖRA, MÖTEN & EVENT

Må bra av naturen - gå en sinnespromenad

Har du provat att gå en sinnespromenad någon gång? Om inte så rekommenderar vi det varmt. En promenad längs vår naturstig runt hotellet kan ge dig nya upplevelser och är perfekt när du känner dig stressad och behöver landa i din kropp. Framför allt övar du dig i att vara närvarande i nuet.
Läs artikel
surdeg bröd på arken hotell i göteborg
MAT & DRYCK

Recept på surdegsbröd

Ett av våra gästers favoritbröd är surdegsbrödet som Sandra bakar flera gånger i veckan. Grunden är en vetesurdeg som heter Glenn. Den är alltså hemligheten till vårt goda bröd som serveras till alla mål vi serverar, frukost, lunch och à la carte. Lyxigt med hembakat bröd eller hur? Här bjuder vi på receptet.
Läs artikel
Arkens marmelad på räddad frukt
MAT & DRYCK, MILJÖ & CSR

Gör egen marmelad på räddad frukt

Att ta hand om det naturen ger oss känns viktigt för oss. Därför slänger vi ingen frukt utan räddar den genom att göra egen marmelad som vi bjuder våra konferensgäster på.
Läs artikel
Varma källor utomhus på Art Garden Spa
SPA & HÄLSA

Din guide till en bra spaupplevelse

Ta dig runt hos oss med en spakompass! Vi har tagit fram olika kort uppbyggda kring vår filosofi på Art Garden Spa – De fem elementen. På varje kort finner du instruktioner för hur du tar dig runt på spa enligt denna filosofi.
Läs artikel
Rabarberdrink på Hugos Bar veranda
MAT & DRYCK

Drinkrecept - Rabarbercocktail

Rabarber är en perfekt ingrediens att använda till läskande drinkar såväl med som utan alkohol. Syran gifter sig väl med sötman och den ger även drinken en vacker färg.
Läs artikel
Kopparkar på arken spa hotell i göteborg
SPA & HÄLSA

Tänk på andningen

Den 3:e februari varje år inträffar Andningens dag. Det är en dag som syftar till att sprida kunskap om andningens betydelse för vår hälsa. Att tänka på andningen är något som vi kan göra regelbundet för att må bättre.
Läs artikel
cake pops till alla hjärtans dag
MAT & DRYCK, MILJÖ & CSR, MÖTEN & EVENT

Cake pops av överbliven kaka

Efter varje konferensfika blir det ofta en hel del bullar och mjuka kakor över. Istället för att slänga kakorna sparar Helena dem för att göra cake pops vilket är väldigt populärt bland våra konferensgäster. Hållbart och väldigt gott. Testa själv!
Läs artikel
Volvomuseum i Arendal vid Arken Hotel & Art Garden Spa
ATT SE & GÖRA

Volvos historia från 1927 till idag – besök Volvo Museum

Vackert beläget, precis intill havet i Arendal på Hisingen i Göteborg, kan du som besökare beskåda Volvos historiska arv från de tidigaste modellerna till dagens. Volvo Museum ligger med gångavstånd från hotellet och det går att köpa inträde i vår reception.
Läs artikel
Whiskeydrink Smash på Hugos Bar veranda
MAT & DRYCK

Drinkrecept - Whiskey Smash

Whiskey Smash är en enkel och god drink där whiskeyn balanseras av syran från citron eller lime som är vår variant. Det gör den lätt att älska även för den som annars inte är så förtjust i whiskey.
Läs artikel
Arkens egna honung
MILJÖ & CSR

Bin – viktiga miljöarbetare

På Arken Hotel & Art Garden Spa har vi tidigare haft två bisamhällen som förgyllt vår trädgård med sin surrande melodi. Utöver melodin och den fina honungen som de gett ifrån sig finns det en mängd saker som bin bidrar med i vår natur. Så under tiden vi längtar efter nya bikupor får vi nöja oss med att dela med oss om biets viktiga insats i samhället. Vår egenproducerade honung säljer vi i vår webshop. 

Läs artikel
Bastu på art garden spa hotell i göteborg
SPA & HÄLSA

Ångbastu, saltbastu och klassisk torrbastu

I vår bastuoas är det sinnena som regerar. Iskallt samsas med ångorna, värmen genomsyras av sköna välgörande eteriska dofter. Låt värmen göra gott i naturstensbastun eller njut av vår ång- och saltbastu där äkta natursalt stärker dina luftrör.
Läs artikel
Solvatten - CSR för Varbergs Stadshotell & Asia Spa - bild MamaMikes
MILJÖ & CSR

Solvatten – Allt startar med rent vatten

Solvatten är en 10-liters portabel vattenrenare som renar och hettar upp vatten med hjälp av solljus. Våra hotell har gett 45 familjer möjlighet till rent vatten genom att skänka 50 000:- till Solvatten.
Läs artikel
Gravid på Varberg Stadshotell & Asia Spa
SPA & HÄLSA

Spa för dig som är gravid

Att röra på sig, träna och vara i bra form hjälper dig under din graviditet. Även avspänning kan vara ett sätt att minska stress och förbättra sömnen. Prova till exempel avslappning, meditation, yoga eller en skön behandling.
Läs artikel
färga ägg naturligt - arken spa hotell i göteborg
MAT & DRYCK

Färga ägg naturligt

Att måla ägg till påsk är ju en klassiker, men visste du att man kan färga ägg med olika livsmedel som exempelvis blåbär, lökskal, rödbetor eller kaffe?
Läs artikel
presentkort på arken hotell i göteborg
HOTELLET

Tips på paketinslagning

När du ger bort ett presentkort som julklapp kan det vara roligt att sätta sin egen prägel på paketet. Vi har använt våra kreativa fingrar och gjort ett tips som går åt det gröna hållet. Här delar vi med oss av enkla tips på hur du kan piffa till dina julklappar och presenter.
Läs artikel
rawfoodbollar på arken hotell i göteborg
MAT & DRYCK

Rawfoodbollar istället för chokladbollar

Chokladbollar i all ära, men det är minst lika gott att göra en nyttigare variant. Här bjuder vi på receptet. Slurp!
Läs artikel
Art Garden Spa på kvällen
SPA & HÄLSA

Därför är vi ett mobilfritt spa

Att njuta av livet är ingen konst här – om du lägger ifrån dig mobilen. När du besöker Art Garden Spa vill vi att du passar på att vara närvarande i det som händer just nu. Ta chansen att lämna omvärlden för en stund.
Läs artikel
Hotellinformation på Arken Hotel & Art Garden Spa
HOTELLET

Allt du behöver veta under din vistelse

För att spara på miljön och minska antalet trycksaker på rummet har vi valt att ha en digital version av vår hotellinformation.

Vi hoppas att du oavsett anledning till ditt besök skall njuta av vår miljö, mat och omtanke. Mycket kraft har lagts på att skapa den känsla som idag finns här och som vi hoppas du får del av. Tack för att du har valt att besöka oss.

Vi önskar dig en trevlig vistelse, vi finns här för dig om du behöver vår hjälp.

Läs artikel
Gym på Art Garden Spa
ATT SE & GÖRA, SPA & HÄLSA

Träna i vårt gym

Gymmet är utrustat med löpband, motionscykel, lättanvända maskiner och fria vikter som gör det lätt att träna. Gymmet ligger i anslutning till Art Garden Spa och är öppet för spa- och hotellgäster, alla dagar 06–22. (15-årsgräns).
Läs artikel
Tre apor vid entrén på Arken Hotel & Art Garden Spa

Vår historia

En plats med traditioner. Det är ingen slump att Arken Hotel & Art Garden Spa ligger där det ligger. Läs mer om vår historia och om området Arendal.
Solvatten - CSR för Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Vårt CSR-arbete

Vi tycker att det känns det viktigt att kunna bidra till något mer än bara sköna upplevelser hos oss. Ingen kan göra allt, men vi kan alla göra något.
Denice och Saga personal på Arken Hotel & Art Garden Spa

Jobba hos oss

Brinner du för servicebranschen, kanske Arken Hotel & Art Garden Spa är rätt arbetsplats för dig?