Artiklar

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa, konferens eller event till miljö och CSR. Filtrera ämnena nedan för att finna det som intresserar just dig.

Filtrera artiklar

Senaste artiklarna


MAT & DRYCK, MILJÖ & CSR

Gör egen marmelad på övermogen frukt

Att ta hand om det naturen ger oss känns viktigt för oss. Därför slänger vi ingen frukt utan räddar den genom att göra egen marmelad som vi bjuder våra konferensgäster på.
Läs artikel
Volvomuseum i Arendal vid Arken Hotel & Art Garden Spa
ATT SE & GÖRA

Volvos historia från 1927 till idag – besök Volvo Museum

Vackert beläget, precis intill havet i Arendal på Hisingen i Göteborg, kan du som besökare beskåda Volvos historiska arv från de tidigaste modellerna till dagens. Volvo Museum ligger med gångavstånd från hotellet och det går att köpa inträde i vår reception.
Läs artikel
MILJÖ & CSR

Bin – viktiga miljöarbetare

På Arken Hotel & Art Garden Spa har vi två bisamhällen. En bikupa nära entrén och en nere vid vårt Naturgym. Runt omkring hotellet finns det gott om blommor som bina älskar att besöka. Går du förbi en rabatt slås du av den surrande melodin som spelas från alla blommor fulla med bin. Det är inte bara vackert för ögat med andra ord!
Läs artikel
MÖTEN & EVENT

MindKonferens – Hjärnsmart möte

Hur gör man för att åstadkomma en riktigt bra konferens som är effektiv och inspirerande, samtidigt som den bidrar till en hälsosam mental balans? Med vårt nya koncept MindKonferens får ni verktygen för ett effektivt möte, samt support av en Mindworkout-coach. Ge hjärnan optimala förutsättningar för att hålla kreativiteten på toppnivå genom hela mötet!
Läs artikel
MAT & DRYCK, MILJÖ & CSR

Cake pops av överbliven kaka

Efter varje konferensfika blir det ofta en hel del bullar och mjuka kakor över. Istället för att slänga kakorna sparar Helena dem för att göra cake pops vilket är väldigt populärt bland våra konferensgäster. Hållbart och väldigt gott. Testa själv!
Läs artikel
Tvagning på Art Garden Spa
SPA & HÄLSA

Tvagning på Art Garden Spa

Att varva ner och medvetet skölja bort veckans stress och förbereda sig för baden, är en viktig procedur i den japanska spa-ritualen. I våra vackra tvagningsrum inleder du ditt besök hos oss med en stunds meditativ tvagning då du under tystnad skrubbar dig ren med våra sköna spa-produkter och sköljer bort såväl tvål som stress och söndrande tankar.
Läs artikel
Colorlift ansiktsbehandling på Art Garden Spa
SPA & HÄLSA

Colorlift-behandling

Colorlift är en revolutionerande behandling som ger ett naturligt lyft, utan kirurgiska ingrepp. Här kombineras avancerad teknologi med kinesisk läkekonst och färgterapi som tillsammans motverkar hudens åldrande, förbättrar spänsten, reducerar rynkor, dämpar svullnader och mörkar ringar runt ögonen.
Läs artikel
Solvatten - CSR för Varbergs Stadshotell & Asia Spa - bild MamaMikes
MILJÖ & CSR

Solvatten – Allt startar med rent vatten

Solvatten är en 10-liters portabel vattenrenare som renar och hettar upp vatten med hjälp av solljus. Våra hotell har gett 45 familjer möjlighet till rent vatten genom att skänka 50 000:- till Solvatten.
Läs artikel
näckrosor
MILJÖ & CSR

Vårt miljöarbete

Det känns viktigt att kunna bidra till något mer än bara sköna upplevelser hos oss. Här kan du läsa om vad vi gör för att ta ansvar för hur vi påverkar samhället, ur såväl ett ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv.
Läs artikel
SPA & HÄLSA

Ångbastu, saltbastu och klassisk torrbastu

I vår bastuoas är det sinnena som regerar. Iskallt samsas med ångorna, värmen genomsyras av sköna välgörande eteriska dofter. Låt värmen göra gott i naturstensbastun eller njut av vår ång- och saltbastu där äkta natursalt stärker dina luftrör.
Läs artikel
Gravid på Varberg Stadshotell & Asia Spa
SPA & HÄLSA

Spa för dig som är gravid

Att röra på sig, träna och vara i bra form hjälper dig under din graviditet. Även avspänning kan vara ett sätt att minska stress och förbättra sömnen. Prova till exempel avslappning, meditation, yoga eller en skön behandling.
Läs artikel
Naturgym på Arken Hotel
ATT SE & GÖRA, SPA & HÄLSA

Träna utomhus i vårt naturgym

Längst ner i trädgården hos oss hittar du vårt naturgym. Som vår gäst kan du använda det fritt när du vill. Här tränar du hela kroppen i olika stationer med olika vikter.
Läs artikel

Vår historia

En plats med traditioner. Det är ingen slump att Arken Hotel & Art Garden Spa ligger där det ligger. Läs mer om vår historia och om området Arendal.
Solvatten - CSR för Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Vårt CSR-arbete

Vi tycker att det känns det viktigt att kunna bidra till något mer än bara sköna upplevelser hos oss. Ingen kan göra allt, men vi kan alla göra något.

Jobba hos oss

Brinner du för servicebranschen, kanske Arken Hotel & Art Garden Spa är rätt arbetsplats för dig?