Restaurang Flora

På Flora erbjuder vi genuina smakupplevelser, med maträtter gjorda på naturliga råvaror. Vi är en medveten och mysig restaurang och har som mål att servera det bästa som respektive årstid har att erbjuda. Varmt välkommen till oss på Restaurang Flora!

Flora restaurang på Arken Hotel & Art Garden SpaMat för alla tillfällen

Hos oss på Arken Hotel & Art Garden Spa kan du ta del av en fantastisk frukostbuffé alla dagar och dagens lunch, måndag–fredag. Lyxa till det med brunch på helgen, eller varför inte komplettera din hotellvistelse med en middag från vår à la carte-meny? På vår bistromeny hittar du maträtter som sallader och hamburgare. 

Brunch på Arken hotell i Göteborg

Frukost & brunch

Inled din dag på Arken med en välsmakande frukostbuffé, eller ta med vännerna på brunch en lördag eller söndag. Umgås och njut av de vackra omgivningarna.
buffé i restaurang på arken hotell & spa i göteborg

Dagens Lunch

Vi erbjuder en varierad lunchmeny och salladsbuffé med väl utvalda råvaror. Våra rätter är säsongsbaserade – allt för att framhäva de bästa smakerna för respektive årstid.
Förrätt på restaurang Flora Arken Hotel & Art Garden Spa

Middag á la carte

Vi tycker om att experimentera och hitta på spännande rätter till vår à la carte-meny. Inspirationen hämtas från det svenska köket och vi använder gärna råvaror från vår närmiljö.
Hamburgare på bistromenyn Arken Hotel & Art Garden Spa

Bistromeny

Slå dig ner i lobbyn, luta dig tillbaka och beställ något gott att äta och dricka. Vår bistromeny innehåller lite enklare rätter såsom husets räksmörgås, sallader eller hamburgare.
Hugos bar på Arken Hotel & Art Garden Spa

Hugos Bar

Hugos bar är vår hyllning till hamnstaden Göteborg. Här kan du slå dig ner i baren för en god cocktail eller äta en bit mat från vår bistromeny framför brasan.
Konstbaren på Arken Hotel i Göteborg

Konstbaren

Till vårt färgstarka vardagsrum är du välkommen för morgonens första kaffe såväl som en after work med vännerna eller ett besök vårt rombibliotek. En plats inte bara för konstnärer, utan för alla som vill lära sig konsten att njuta.
Veranda på Arken hotel & art garden spa
Välkommen till vår vädersäkrade veranda

Veranda nära naturen

Från tidig vår, hela sommaren och en bra bit in på hösten kan du sitta ute och äta på vår veranda, oavsett väder. Det är en härlig känsla att sitta och äta med naturen och havet så nära inpå.

Säsongsanpassade menyer

Menyerna på restaurang Flora är resultatet av medvetna val, där inspirationen hämtas från de skiftande årstiderna. Med svensk mattradition i grunden, influerad av det nordiska köket och med en hint av asiatiska smaker skapar vi goda och minnesvärda upplevelser i en ombonad och mysig miljö. För oss är det en självklarhet att även erbjuda vegetariska och veganska alternativ med samma höga kvalitet.

Tips på paketerbjudanden med middag


Par i varma källorna på kvällen

Late night spa

Pris från 1790:-/vuxen
Upplev vårt rofyllda spa under kvällstid. Njut av en 2-rätters middag och fortsätt vidare till spa där det senare serveras tapas och ett glas bubbel. Övernattning med frukostbuffé. 
Bad i utomhuspool på Art Garden Spa

Lilla Art Garden Spa

Pris från 1490:-/person
Ett av våra populära spapaket för sköna, avkopplande dagar. En övernattning, tillgång till Art Garden Spa och en 3-rätters middag. Går att boka alla dagar. 
Bistrorätt sallad

SPA & BISTRO

Pris från 1290:-/person
Ett riktigt prisvärt erbjudande med övernattning, där du startar vistelsen med en god bistrorätt. Sedan kan du i lugn och ro spendera resten av kvällen på Art Garden Spa.

I vår restaurang arbetar vi med medvetna val och råvaror i säsong

Att skapa en kulinarisk upplevelse handlar för oss inte bara om att tillfredsställa smaklökarna, utan också att göra ett positivt avtryck både för vår hälsa och för miljön. För att uppnå bästa möjliga kvalitet och smak använder vi noggrant utvalda råvaror som är i säsong när vi komponerar våra menyer. Genom att göra medvetna val i vårt kök siktar vi på att skapa en matupplevelse som är både njutbar och hållbar. Även dryckesmenyn är anpassad med miljön i åtanke. Att rena och kolsyra vårt eget vatten är också en självklarhet och såväl kaffe som te är krav- och rättvisemärkt. 

Vi arbetar med pålitliga leverantörer som vi vet har bra koll och erbjuder hållbara val. Att ha goda rutiner för att hålla nere svinnet är viktigt för oss, och vi ser det som en kreativ utmaning att använda så mycket som möjligt av råvaran. Vår restaurang är svanenmärkt vilket innebär att vi uppfyller deras högt satta kriterier för hållbar mat och dryck.  

Arken och Generation Waste

Samarbete med Generation Waste

Allt arbete inom vår verksamhet ska bidra till en hållbar utveckling, där hushållning med resurser och kretsloppsanpassning är vägledande. Vi har valt att samarbeta med hållbarhetsföretaget Generation Waste, för en mer hållbar och klimatsmart hantering av kökets råvaror.
Svanen certifiering

Svanen miljömärkning

Som Svanenmärkt hotell-, restaurang- och konferensverksamhet uppfyller vi de strängaste miljökraven inom branschen med ett helhetsgrepp om vårt miljöarbete. Vi arbetar strukturerat och aktivt med att minska förbrukning av resurser och optimerar vår drift.