Restaurang Flora

På Flora erbjuder vi genuina smakupplevelser, med maträtter gjorda på naturliga råvaror. Vi är en medveten och mysig restaurang med stort fokus på ekologiskt, och har som mål att använda det bästa som respektive årstid har att erbjuda. Välkommen!

Flora restaurang på Arken Hotel & Art Garden SpaMat för alla tillfällen

Hos oss på Arken Hotel & Art Garden Spa kan du ta del av en fantastisk frukostbuffé alla dagar och dagens lunch måndag–fredag. Lyxa till det med brunch på helgerna, eller varför inte komplettera din vistelse med en middag från vår á la carte-meny? På vår bistromeny hittar du maträtter som sallader och hamburgare. Självklart med vegetariska alternativ.

Brunch på Arken hotell i Göteborg

Frukost & brunch

Inled din dag på Arken med en välsmakande frukostbuffé, eller ta med vännerna på brunch en lördag eller söndag. Umgås och njut av de vackra omgivningarna.
buffé i restaurang på arken hotell & spa i göteborg

Dagens Lunch

Vi erbjuder en varierad lunchmeny och salladsbuffé med väl utvalda råvaror. Våra rätter är säsongsbaserade – allt för att framhäva de bästa smakerna för respektive årstid.
Förrätt på restaurang Flora Arken Hotel & Art Garden Spa

Middag á la carte

Vi tycker om att experimentera och hitta på spännande rätter till vår à la carte-meny. Inspirationen hämtas från det svenska köket och råvarorna från vår närmiljö.
Hamburgare på bistromenyn Arken Hotel & Art Garden Spa

Bistromeny

Slå dig ner i lobbyn, luta dig tillbaka och beställ något gott att äta och dricka. Vår bistromeny innehåller lite enklare rätter såsom husets räksmörgås, sallader eller hamburgare.
Hugos bar på Arken Hotel & Art Garden Spa

Hugos Bar

Hugos bar är vår hyllning till hamnstaden Göteborg. Här kan du slå dig ner i baren för en god cocktail eller äta en bit mat från vår bistromeny framför brasan.
Lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa

Konstbaren

Till vårt färgstarka vardagsrum är du välkommen för morgonens första kaffe såväl som en after work med vännerna eller ett besök vårt rombibliotek. En plats inte bara för konstnärer, utan för alla som vill lära sig konsten att njuta.
Presentkort på upplevelser Arken Hotel & Art Garden Spa
VÅRT BÄSTA JULKLAPPSTIPS:

GE BORT EN UPPLEVELSE

Våra presentkort är fyllda av välsmakande, rogivande och inspirerande upplevelser. Beställ ett presentkort på valfritt belopp och låt mottagaren själv få välja vad det ska användas till.​
Veranda på Arken hotel & art garden spa
Välkommen till vår vädersäkrade veranda

Veranda nära naturen

Från tidig vår, hela sommaren och en bra bit in på hösten kan du sitta ute och äta på vår veranda, oavsett väder. Det är en härlig känsla att sitta och äta med naturen och havet så nära inpå.

Säsongsanpassad meny

Flora är en medveten och mysig restaurang som utgår från vad de skiftande årstiderna har att erbjuda. Med svensk mattradition och global inspiration skapar vi goda och minnesvärda upplevelser i smakrik harmoni. Vår restaurang serverar allt från fräscha vårmenyer och somriga grillbufféer till höstmenyer och klassiska julbord.

Boka gärna något av våra paketerbjudanden med övernattning och middag. 

Tips på paketerbjudanden med middag


Par i varma källorna på kvällen

Late night spa

Pris från 1690:-/vuxen
Upplev vårt rofyllda spa under kvällstid. Njut av en 2-rätters middag och fortsätt vidare till spa där det senare serveras tapas och ett glas bubbel. Övernattning med frukostbuffé. 
Bad i utomhuspool på Art Garden Spa

Lilla Art Garden Spa

Pris från 1490:-/person
Ett av våra populära spapaket för sköna, avkopplande dagar. En övernattning, tillgång till Art Garden Spa och en 3-rätters middag. Går att boka alla dagar. 
Hamburgare på bistromenyn Arken Hotel & Art Garden Spa

SPA & BISTRO

Pris från 1190:-/person
Ett riktigt prisvärt erbjudande med övernattning, där du startar vistelsen med en god bistrorätt. Sedan kan du i lugn och ro spendera resten av kvällen på Art Garden Spa.

Med fokus på bra och ekologisk mat

God mat handlar för oss om att säkerställa att det som serveras på din tallrik inte bara är ljuvligt gott att äta, utan dessutom gör gott för oss alla och vår omvärld. Vi strävar alltid efter att ta vara på bra, naturliga råvaror som grönlistad fisk, ekologiskt kött och grönt. Att äta gott och göra gott, är enkelt hos oss på Flora. 

Även dryckesmenyn är anpassad med miljön i åtanke. Att rena och kolsyra vårt eget vatten är också en självklarhet och såväl kaffe som te är rättvisemärkt. Vi vill vara ledande och heltäckande på området gällande det ekologiska utbudet.

Generation waste och Arken Hotel & Art Garden Spa

Samarbete med Generation waste

Allt arbete inom vår verksamhet ska bidra till en hållbar utveckling, där hushållning med resurser och kretsloppsanpassning är vägledande. Av den anledningen samarbetar vi med hållbarhetsföretaget Generation Waste för en mer hållbar och klimatsmart hantering av kökets råvaror.
Arkens marmelad på räddad frukt

Marmelad på räddad frukt

Att ta hand om det naturen ger oss känns viktigt för oss. Därför slänger vi ingen frukt utan räddar den genom att göra egen marmelad som vi bjuder våra konferensgäster på.
cake pops till alla hjärtans dag

Cake pops av överbliven kaka

Efter varje konferensfika blir det ofta en hel del bullar och mjuka kakor över. Istället för att slänga kakorna sparar Helena dem för att göra cake pops vilket är väldigt populärt bland våra konferensgäster. Hållbart och väldigt gott. Testa själv!
Vill du läsa mer?
Blommor vid entré på Arken Hotel & Art Garden Spa

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa och konferens till trädgård, miljö och CSR.