Roliga saker att göra på Arken i Göteborg

Hos oss kan den som vill, göra så mycket mer än att njuta av god mat, sköna sängar, bad och bastu. Här listar vi allt du kan göra hos oss. Barn älskar att få springa av sig på klipporna och det finns alltid något att göra.

Vi har en mängd aktiviteter som ingår* när du bor hos oss. Fråga i receptionen så hjälper vi dig att hitta det material du behöver för respektive aktivitet.

* Vissa aktiviteter är förenade med en kostnad, vilket framgår nedan. 

Saker att göra inomhus


Shuffleboard i lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa

Shuffleboard

Shuffleboard kan förenklat förklaras som en variant av curling, men utan is. Det är ett spel som kräver taktik, pricksäkerhet och nerver av stål. Spelet passar stora som små. Shuffleboard är gratis för dig som hotellgäst.
Pingis på arken hotell i göteborg

Pingis

Finns det något roligare än bordtennis? Kör mot varandra två och två eller varför inte lite rundpingis? Vi utlovar mycket skratt och full action. Bordtennis är gratis för dig som är gäst. 
Biljard på arken hotell i göteborg

Biljard

Det finns många smultronställen inne på Arken Hotel och ett av dem är biljardbordet på andra våning. Ställ er i kö… här ska spelas biljard. Biljard är gratis för dig som är gäst hos oss.
Sällskapsspel på arken hotell i göteborg

Sällskapsspel

Att spela spel tillsammans är verkligen givande för alla. Slå er ner någonstans inomhus eller varför inte ute på klipporna? Må bäste vinnare vinna.
Tavelvägg på Galleri Arken - Arken Hotel & Art Garden Spa

Konstrunda

Vi har ett eget välbesökt konstgalleri – Galleri Arken. Passa på att gå vår konstrunda, här finns alltid spännande utställningar av intressanta konstnärer – både etablerade namn och oprövade kort.
Barn läser bok på Art Garden Spa

Bokotek

Låna gärna en bok i vårt bokotek. Behåll den om du tycker om den. Har du läst ut din bok får du gärna lämna den till någon annan.
Gym på Art Garden Spa och hotell i Göteborg

Träna i vårt gym

Vårt gym har maskiner från välkända Technogym. Gymmet är utrustat med löpband, motionscykel, lättanvända maskiner och fria vikter som gör det lätt att träna. Gymmet ligger i anslutning till Art Garden Spa och har öppet alla dagar 06–22. (15-årsgräns).
Massagestolar på arken hotell i göteborg

Massagestolar

Ta en paus med lite massage i någon av våra massagestolar. Här får du skön massage samtidigt som du kan spana ut över västerhavet. Underbart eller hur? Massagestolarna är gratis för dig som hotellgäst.
Konstbaren på Arken Hotel i Göteborg

Konstbaren

Till vårt färgstarka vardagsrum är du välkommen för morgonens första kaffe såväl som en after work med vännerna eller ett besök vårt rombibliotek. En plats inte bara för konstnärer, utan för alla som vill lära sig konsten att njuta.

Saker att göra utomhus


Padel på Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg

Padelbana

Alla dagar kl. 06–23 | Pris: 400:-/timma
Spela padel när du besöker oss! Padelbanan hittar du nere i vår trädgård. Boka tid i hotellreceptionen eller på matchi.se. Som boende gäst får du låna rack och bollar gratis. Padel passar alla åldrar och är lätt att lära sig.
skogspromenad på arken hotell i göteborg

Sinnespromenad

En promenad längs vår naturstig runt hotellet kan ge dig nya upplevelser och är perfekt när du känner dig stressad och behöver landa i din kropp. Framför allt övar du dig i att vara närvarande i nuet.
Naturgym på Arken Hotel & Art Garden Spa

Naturgym

Tänk så skönt det är att kunna vara ute och träna nu när dagarna blir ljusare och varmare. Vi har ett jättefint naturgym där du kan styrketräna i den friska luften. Ta med dig vännerna och utmana varandra i bänkpress!
Låna cyklar på arken hotell i göteborg

Låna en cykel

Vi har cyklar till utlåning. Ta en tur och upptäck omgivningarna. Självklart får du även låna cykelhjälm. Cykla lugnt!
Stavar på arken hotell i göteborg

Låna stavar

Att gå med stavar är hypereffektiv träning. Undersökningar visar att det är så effektivt att man nästan kan fördubbla energiförbrukningen. Perfekt att kombinera med en promenad längs vår Tankegång!
Barn går tipspromenad på Arken Hotel & Art Garden Spa

Tipspromenad

En härlig tur i grönskan runt hotellet kan ju aldrig vara fel. Under skolloven har vi tipspromenad för barn. Vem vinner? Oavsett vinnare har ni fått en riktigt skön promenad tillsammans.
Boule på arken hotell i göteborg

Boule

Vår boulebana finner du i trädgården, vid vårt naturgym. Kloten finns i receptionen i lobbyn. På med baskern och må bäste boule-spelare vinna!
Cornhole spel på arken hotell i göteborg

Cornhole - Kasta ärtpåsar

Klassiskt spel där ni tävlar om att kasta ärtpåsar i hål på en bräda. Underhållande för både stora och små personer!
Kubb spel på arken hotell i göteborg

Kubb

Första laget att slå ner kungen har vunnit. Ett spännande spel att spela i vår trädgård som passar alla åldrar!

Saker att göra i närområdet


Vandring på Hönö Göteborgs skärgård

Öluffa i Göteborgs skärgård

När du besöker oss har du inte långt ut till öarna i Göteborgs norra och södra skärgård. Här finns en mängd mysiga öar som är perfekta för en kortare utflykt med havsbad och besök på mysiga kaféer. Vill du aktivera dig är vandring längs den fantastiskt vackra Kuststigen ett tips, eller varför inte uppleva södra skärgården från cykelsadeln?
Bad Goteborg Hono Foto: Steampipe Production Studio Goteborg&Co

Ett dopp i det blå

Om ni vill bada i havet när ni besöker oss så finns det många fina badplatser i närområdet. Badviken Hällsvik och Lillebybadet är några värda att nämna. Du har också nära ut till skärgården och öar som Björkö, Hönö och Öckerö.
rödhake i rya skog vid arken hotell i göteborg

Rya Skog - ett smultronställe i Göteborg

Nära Arken ligger vackra Rya Skog. En lite bortglömd pärla som ligger inklämd mellan Ryaviken och Skarvikshamnen. Passa på att göra en utflykt när du ändå besöker oss. Ett magiskt besök väntar dig!
Goteborgs Skargard Foto: Steampipe Production Studio AB Göteborg & Co
Upptäck Hisingens kust mot Västerhavet

Västerhavsrundan

Hisingen är Sveriges fjärde största ö och längs den vackra kustremsan hittar du både sandstränder, fornminnen, småbåtshamnar, vandringsstigar och mycket mer. Här kan du läsa mer om kustnära utflykter i Västra Hisingen.
Relaterade erbjudanden:
Bad i utomhuspool på Art Garden Spa

Lilla Art Garden Spa

Från 1490:-/person
Ett av våra populära spapaket för sköna, avkopplande dagar. En övernattning, tillgång till Art Garden Spa och en 3-rätters middag. Går att boka alla dagar.
Soldäck på Art Garden Spa

Spa med vänner

Från 1540:-/person
Ta med dina vänner på spa och bo bekvämt i varsitt enkelrum. En övernattning, avkoppling på spa och god mat i trevligt sällskap – kan det bli bättre?
Extra datum – 5 juni!
Par i varma källorna på kvällen

Late night spa

Från 1790:-/person
Upplev vårt rofyllda spa under kvällstid. Checka in, ät en god middag och fortsätt vidare till spa där ni lite senare serveras tapas och ett glas bubbel.