Galleri Arken - konsten väntar i foajén

Konst är viktigt för oss. Så viktigt att vi till och med har ett eget välbesökt konstgalleri – Galleri Arken. I den ljusa och luftiga foajén möts du alltid av spännande utställningar av intressanta konstnärer – både etablerade namn och oprövade kort.

Konsten att må bra

"Konst erbjuder en motvikt till dagens högteknologiska samhälle, där vi individer alltid förväntas vara online", anser Anna Riis som bland annat är ansvarig för konstgalleriet på Arken Hotel & Art Garden Spa.

Hon fortsätter:

"Mitt konstintresse är genuint och sträcker sig långt bak i tiden. I dag utövar jag både måleri och skulptur på min fritid. Och min passion för färg och form sträcker sig till flera områden till exempel design och inredning. Jag betraktar konst som något som kan få oss att reflektera, diskutera och må bra i själen. Och som alla vet - den som mår bra i själen mår ofta bra i kroppen."

Vår gallerist

På Galleri Arken är det Lennart Skoglund som tar fram konstnärer och med bravur ser till att våra vernissager och utställningar blir lyckade för både oss och utställare. 

En konstnär med hjärtat i Göteborg

Kent Larsson är en erkänd Göteborgskonstnär med en gedigen karriär bakom sig. Bland meriterna finns en lång rad utställningar och projekt runt om i landet. Men hemstaden har alltid varit viktig – som inspiration och grund. Från sin högt liggande ateljé på Kvarnberget kan Kent överblicka stadsbilden och hamnen.

Under sina 30 år som verksam konstnär har det blivit ett 100-tal utställningar.

"Det är klart att det är intensivt. Någon gång efter en utställning bestämde jag mig för att besöka Asia Spa i Varberg. Det var så jag kom i kontakt med Anna Riis, konceptutvecklare för både Varbergs Stadshotell Asia Spa och Arken Hotel & Art Garden Spa. Anna visade sig vara konstintresserad och kände till mitt arbete", berättar Kent Larsson.

Starten av Galleri Arken

Det blev flera besök i Varberg och varje gång talade Kent och Anna om konst och välbefinnande. Dessa möten resulterade i Galleri Arken som invigdes sommaren 2009. Kent Larsson var en av initiativtagarna och stod också för den första utställningen.

"Flera av motiven var inspirerade av mitt första besök på Arken – av den härliga utsikten, hamnvyerna och den vilda naturen utanför. En miljö som kändes som hemma för mig. Många frågar mig hur länge jag har målat. Mitt svar blir då att jag aldrig har slutat. Jag har målat allt från fotorealism till abstrakt konst", berättar Kent Larsson.

Relaterad läsning:

Konstutställningar hösten 2019

Detta är höstens utställningar med flera intressanta konstnärer - både etablerade namn och oprövade kort. Utställningarna är öppna dagligen med vernissage på startdatumet kl. 12-17. Välkommen!

29 juni - 14 augusti ›

10-årsjubileumsutställning med ett urval av de konstnärer som har deltagit under åren.

17 augusti - 18 september ›

Jolanta Nowaczyk - måleri
Ida Eriksson - foto

21 september - 23 oktober ›

Elevutställning med klassiskt måleri från Christin Björks kurser.

26 oktober - 27 november

Angela Björk - måleri
Samira Stenered - måleri

30 november - 15 januari 2020

Inger Norén - måleri
Sandra Fackel - akvarell

Läs mer