lördag 21 september - onsdag 23 oktober

Elevutställning med konstelever till Christin Björk

Tillsammans med Galleri Arken arrangerar konstnär Christin Björk en spännande elevutställning med ett urval av sina konstelever i oljemåleri. Varmt välkommen!

Information

Vernissage: 21/9 kl. 12–17

Utställningen pågår: 21/9–23/10 2019

Plats: Galleri Arken

Ett urval av tavlor i utställningen


Konstnärer som medverkar:

Marita Pettersson, Christina Harthon, Marie Sörqvist, Lena Hedström, Karin Rehn, Eva Köster, Heléne Gennert och Johannes Nygren.

Om Christin Björk

Christin Björk är en konstnär som arbetar och är verksam i Göteborg, född 1968 i Sundsvall.

Christins inspiration är det mänskliga beteendet och hennes berättelser är ofta påminnelser om att välja kärlek och humor i livet även när det kan vara både svårt och fult.

Christin är känd för sina nyckfulla och ofta humoristisk motiv, som likt en fabel med djur ofta guidar och gestaltar berättelsen. Hennes tavlor är en påminnelse som hjälper henne att välja vilken sida av sinnet som ska få äga hennes tankar. Eller som hon kallar det, att dagligen välja att vara ”The friendly warrior instead of the scared worrier”.

När Christin i slutet av 90-talet arbetade på SVT med TV-dekor och där hon uppskattades för sin förmåga att teckna fick hon en dag en fråga som förändrade hennes karriär:

Christin Björk konstnär på Galleri Arken Göteborg

"Kan du måla i olja lika bra som som du ritar?"

Just vid denna tiden skulle SVT tillsammans med Göteborgs Operan börja spela in en tv-sänd opera,  ”Porträttet” av Nikolaj Gogol. Huvudpersonen var en konstnär från 1600-talet och de behövde samtida porträtt av skådespelarna för ”konstnären” att måla på. Christin som aldrig målat i olja tidigare fick, efter flera arbetsprover jobbet och de kommande åren blev tekniken inom oljemålning en besatthet att förstå. Vilket långt senare resulterade i att hon själv ville lära andra det tekniker hon själv blev förälskad i. Och som idag, ganska precis 20 år senare resulterat i den elevutställning där ett urval av hennes elever visar sina målningar.

Christin själv hade utställning på Galleri Arken 2011 och då köptes tavlan ”Together” som idag pryder receptionen på Varbergs Stadshotell & Asia Spa.

Mer information hittar du på hennes hemsida: www.christinbjork.com

Utställningen pågår till den 23/10 2019.

Varmt välkommen!

Etablerade namn och oprövade kort

Galleri Arken - konsten väntar i foajén

Konst är viktigt för oss. Så viktigt att vi till och med har ett eget välbesökt konstgalleri – Galleri Arken. I den ljusa och luftiga foajén möts du alltid av spännande utställningar av intressanta konstnärer – både etablerade namn och oprövade kort.