Så spelar du Shuffleboard

Shuffleboard kan förenklat förklaras som en variant av curling, men utan is. Det är ett spel som kräver taktik, pricksäkerhet och nerver av stål. Spelet passar stora som små. Shuffleboard är gratis för dig som hotellgäst.

Shuffleboard - roligt och utmanande

Shuffleboard spelas genom att man använder handen för att stöta iväg puckarna. Puckarna glider väldigt lätt på den långa spelplanen tack vare den sand (silikon blandat med valnötsskal) som strös på spelytan.

Spelet går ut på att stöta sin sten så att den hamnar inom poängområdet. Ju närmare kanten du kommer, ju högra poäng får du. Kommer stenen utanför kanten är den "död" och ute ur spelet.

Shuffleboard i lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa

Shuffleboard - Spelregler

  • Ni spelar i två lag med 1-4 spelare per lag med fyra puckar var i olika färger.
  • Båda lagen spelar från samma sida.
  • Avgör vem som börjar genom en första stöt. Den som kommer närmast kanten längst bort, utan att tippa över, börjar matchen.
  • Ni spelar varannan puck.
  • Det lag som först får 15 poäng vinner matchen.
  • Den eller de puckar i samma färg som är närmast den bortre kanten vinner poäng. (endast ett lag får poäng varje omgång)
  • Hela pucken måste vara i poängfältet för att ge poäng annars blir det poäng för föregående fält.
  • Vinnaren av rundan är det lag som startar nästa runda.

 

Läs mer

Det finns mycket att göra på Arken


Shuffleboard i lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa

Att göra hos oss

Hos oss kan du göra så mycket mer än att njuta av god mat, sköna sängar, bad och bastu. Här listar vi allt du kan göra när du besöker oss. Art Garden Spa är en underbar spavärld, men även närområdet bjuder på många härliga upplevelser.
Cornhole spel på arken hotell i göteborg

Cornhole - Kasta ärtpåsar

Klassiskt spel där ni tävlar om att kasta ärtpåsar i hål på en bräda. Underhållande för både stora och små personer!
Biljard på arken hotell i göteborg

Biljard

Det finns många smultronställen inne på Arken Hotel och ett av dem är biljardbordet på andra våning. Ställ er i kö… här ska spelas biljard. Biljard är gratis för dig som är gäst hos oss.
Relaterade erbjudanden:
Bad i utomhuspool på Art Garden Spa

Lilla Art Garden Spa

Från 1490:-/person
Ett av våra populära spapaket för sköna, avkopplande dagar. En övernattning, tillgång till Art Garden Spa och en 3-rätters middag. Går att boka alla dagar.
Hamburgare på bistromenyn Arken Hotel & Art Garden Spa

Spa & bistro

Från 1290:-/person
Ett riktigt prisvärt erbjudande med övernattning, där du startar vistelsen med en god bistrorätt. Sedan kan du i lugn och ro spendera resten av kvällen på Art Garden Spa.
Par i varma källorna på kvällen

Late night spa

Från 1790:-/person
Upplev vårt rofyllda spa under kvällstid. Checka in, ät en god middag och fortsätt vidare till spa där ni lite senare serveras tapas och ett glas bubbel.