Yoga, meditation eller gym – Delta i våra aktiviteter

Som gäst på Art Garden Spa har du tillgång till inspirerande träning och sköna aktiviteter. Fysisk aktivitet och avkoppling går hand i hand och våra aktivitetspass är alla inspirerade av de österländska filosofierna. Våga prova och finn ny energi med till exempel yoga och meditation.

Aktivitetsrum yoga Art Garden Spa
Server time: 2024-07-17 20:47:15

Aktiviteter

Aktivitetspassen äger rum i vårt aktivitetsrum, där inredningen och färgerna inspirerats av elementet JORD - som står för styrka och balans. Här är det lugnt och tyst och du tränar barfota i mjuka kläder. Ingen förkunskap krävs för våra aktivitetspass.

Vi erbjuder olika pass varje dag. Schema läggs upp veckovis, med reservation för ändringar.

För boende- och dagspagäster görs anmälan på plats samma dag senast 15 minuter innan passet börjar. Observera att det krävs minst två anmälda för att passet ska köras.

Drop-in för övriga gäster i mån av plats måndag–torsdag.
Pris: 175:- för ett 30–45-minuterspass | 225:- för ett 60–75-minuterspass | Gym 200:-

Hatha yoga
Klassisk Hatha yoga, den mest kända yogastilen. Hathayogans statiska positioner bygger styrka och flexibilitet i musklerna. Dessa positioner kombineras med andnings- och visualiseringsövningar samt en kortare meditation för att uppnå balans i kropp och själ. På sanskrit betyder stavelsen ”ha” sol, manlig energi och yang. ”tha” betyder måne, kvinnlig energi och yin. Hatha yoga sägs balansera solen och månen energier.

Gong Meditation 

Helande klanger från gongar under liggande meditation. Upplev hur spänningar släpper, din kropp och ditt sinne blir lugnare.

Yoga Nidra meditation
En liggande meditation där du tillåter din kropp att helt och hållet slappna av. En meditationsklass som passar alla, oavsett om du tidigare mediterat eller inte.

Yin yoga
En mjuk form av yoga där vi inte jobbar någonting muskulärt utan enbart med stretch och bindväv. Varje position hålls i flera minuter för att skapa stillhet i kroppen och för att komma åt bindväven. Yin står för mjukhet och stillhet, i denna klass så slappnar vi av och accepterar nuet.

Sensing Yoga

Sensing Yogan är en naturlig, mjuk och kravlös yogaform. Du rör dig på din kropps villkor. Sensing Yogan har tagit sitt tänk från hur djur, små barn och naturfolk beter sig naturligt i rörelse och i vila. Den hjälper oss att hitta tillbaka till de rörelser som vi är ämnade för. På så sätt börjar vi nysta upp vår bindväv, återfuktar den och gör den mjuk och följsam igen. I denna yogaform jobbar vi med kroppsgäspar, lirkningar, gungningar, skakningar, spiraler och pendlande rörelser.

Mindfulness
Mindfulness är en meditation i medveten närvaro. Vi jobbar med varierade tekniker för att dra uppmärksamheten till nuet. Det här är den meditationsteknik som det gjorts mest forskning på och som blivit godkänd som en effektiv behandlingsmetod inom vården.

Yoga Nidra

Yoga Nidra är en meditativ djupavslappning där din kropp får vila och återhämta sig samtidigt som ditt sinne är vaket. En teknik för att utforska och vila i gränslandet mellan vakenhet och sömn.

 

Vinyasa 
Vinyasa betyder andningssynkroniserad rörelse. I denna klass samverkar andning med positioner för att skapa ett dynamiskt flöde. Varje position flödar i samklang med andetaget. Klassen kan variera mellan ett långsamt och mjukt flöde till ett dynamiskt och svettigt pass.

Lymf Yoga

Lymfyoga är mer än bara rörelser – det är ett sätt att öka ditt välmående genom andetaget och rörelser. Under dessa klasser kommer vi bland annat att göra egenmassage  och rörelser som hjälper till att stötta lymfan och få fart på lymfflödet. Klassen är för alla som vill ha ett fungerande lymfsystem och ökat välmående.  

Gymintro till för medlemmar 
Passar dig som är nybörjare i gymmet och behöver hjälp med att komma igång. En PT visar dig runt i gymmet och du får hjälp med hur du ställer in maskinerna.

Cirkelträning utomhus
Här tränar vi igenom hela kroppen vid olika stationer och med olika vikter på vårt naturgym. Exempelvis kör vi  basövningar som marklyft, squat, axelpress, bänkpress och magövningar.

Cirkelträning i vårt gym

Ett stationsbaserat cirkelpass i vårt gym där fokus är att öka din styrka samt kondition. Ett effektivt pass för  hela kroppen.

 

LÄS MER OM DE OLIKA PASSEN
19–20 OKT
Yoga med Karin Rosell på Art Garden Spa

Yoga med Karin Rosell

Pris från 2895:-/person (dagpaket 1295:-)
Yoga och lär dig hantera vardagsstressen med Karin Rosell. Missa inte chansen till denna välgörande helg med övernattning, yogaklasser, föreläsning, middag och spa!
Gym på Art Garden Spa och hotell i Göteborg

Träna i vårt gym

Vårt gym har maskiner från välkända Technogym. Gymmet är utrustat med löpband, motionscykel, lättanvända maskiner och fria vikter som gör det lätt att träna. Gymmet ligger i anslutning till Art Garden Spa och har öppet alla dagar 06–22. (15-årsgräns).
Naturgym på Arken Hotel & Art Garden Spa

Naturgym

Tänk så skönt det är att kunna vara ute och träna nu när dagarna blir ljusare och varmare. Vi har ett jättefint naturgym där du kan styrketräna i den friska luften. Ta med dig vännerna och utmana varandra i bänkpress!
Padel på Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg

Padelbana

Alla dagar kl. 06–23 | Pris: 400:-/timma
Spela padel när du besöker oss! Padelbanan hittar du nere i vår trädgård. Boka tid i hotellreceptionen eller på matchi.se. Som boende gäst får du låna rack och bollar gratis. Padel passar alla åldrar och är lätt att lära sig.

Bli medlem på Art Garden Spa


Träning och avkoppling – året om

Som medlem har du tillgång till hela Art Garden Spa på vardagar, inklusive aktiviteter och mycket mer som alla ger en skön återhämtning mitt i vardagen.

Varma källan utomhus Art Garden Spa Arken Göteborg

Arken Rise & Shine – 12 mån

1095:-/månad (65+/seniorpris 775 kr) + startavgift 495:-
Vardagar kl. 7–13. Perfekt medlemskap för dig som har mer tid på förmiddagen. Tillgång till hela Art Garden Spa och aktiviteter/gym.

I startavgiften ingår en badrock, tofflor och en fin tygkasse. 

Varm källa inomhus på Art Garden Spa

Arken All Day – 12 mån

1195:-/månad + startavgift 495:-
Måndag–torsdag kl. 7–21 och fredag kl. 7–13. Som Arken All Day-medlem har du tillgång till hela Art Garden Spa inklusive aktiviteter/gym.

I startavgiften ingår en badrock, tofflor och en fin tygkasse. 

Utedusch på Arken Hotel & Art Garden Spa

Arken All Day – 3 mån

1295:-/månad + startavgift 495:-
Måndag–torsdag kl. 7–21 och fredag kl. 7–13. Prova på ett Arken All Day-medlemskap hos oss i tre månader. Tillgång till hela Art Garden Spa och aktiviteter/gym.

I startavgiften ingår en badrock, tofflor och en fin tygkasse. (Ej frysning eller autogiro).