Välkommen in till Hugos bar

På Arken älskar vi att leva mitt ibland myllret av lyftkranar, fraktfartyg och containrar på väg ut i världen, en utsikt som påminner oss om den historiska varvsepoken. Hugos bar är vår hyllning till hamnstaden Göteborg. Här kan du slå dig ner i baren för en god cocktail eller äta en bit mat från vår bistromeny framför brasan. Varmare årstider kan du sitta på vår veranda eller ute på klipporna. 

Öppet alla dagar i veckan.

Drink Clover Club på Hugos Bar Arken Hotel

En historisk plats att ha det gott på

Hos oss i Arendal låg tidigare Götaverken, som under sin storhetstid var ett av världens främsta skeppsvarv och vid rodret stod varvsdirektör Hugo Hammar. Under 1900-talet byggde Götaverken några av Sveriges största skepp, från kryssare och tankfartyg till krigsfartyg och även ett och annat flygplan. Efter de långa slitiga dagarna på varvet behövdes avkoppling och Arken byggdes således för skeppsbyggare, plåtslagare och propellermekaniker. Här kunde varvsarbetarna koppla av, bada, spela pingis och umgås. Idag finns varken varvet eller skeppsmästarna kvar, men Arken förblir en plats för vänner att umgås och koppla av.

När Arken öppnade sina dörrar hade Hugo Hammar dessvärre gått ur tiden, men vi gör vårt bästa för att vårda hans anda och hans arv. Då menar vi inte att vi kan erbjuda vare sig fartyg eller flygplan i världsklass, däremot tar vi vara på arvet att skapa historiska minnen för nära och kära. Direktör Hammar var en föregångsman inom svensk varvsindustri och hans namn klingade bekant över de sju haven. Det vi håller högt är Hugos kärlek för kultur och att människor skulle mötas. Att vänner och kollegor, nya som gamla, fick samlas och ha det gott tillsammans låg honom nära hjärtat.

Det sägs om Hugo att han var en ihärdig knegare, en glad fyr och en lycklig människa. Vi beundrar hans storartade ambitioner som sträckte sig över världshaven, men det är för fötterna på jorden som vi höjer våra glas. Det finns de som lever för att få ta plats i historien, vi lever för en plats där man får vara just en lycklig fyr.

Välkommen in!

Hamburgare på bistromenyn Arken Hotel & Art Garden Spa

Bistromeny

Slå dig ner i lobbyn, luta dig tillbaka och beställ något gott att äta och dricka. Vår bistromeny innehåller lite enklare rätter såsom husets räksmörgås, sallader eller hamburgare.
Konstbaren på Arken Hotel i Göteborg

Konstbaren

Till vårt färgstarka vardagsrum är du välkommen för morgonens första kaffe såväl som en after work med vännerna eller ett besök vårt rombibliotek. En plats inte bara för konstnärer, utan för alla som vill lära sig konsten att njuta.
Tre apor vid entrén på Arken Hotel & Art Garden Spa

Vår historia

En plats med traditioner. Det är ingen slump att Arken Hotel & Art Garden Spa ligger där det ligger. Läs mer om vår historia och om området Arendal.