lördag 18 januari - onsdag 19 februari

Utställning med Boel Kristina Gillgren & Ingrid Kutschbach

Boel Kristina Gillgren och Ingrid Kutschbach visar Konst & Doft i skön förening på Galleri Arken. Utställningen är öppen dagligen till den 19 februari 2020. Välkommen!

Information

Vernissage: 18/1 kl. 12–17 – Fri entré

Utställningen pågår: 18/1–19/2 2020

Plats: Galleri Arken

Om utställningen DOFT.

I augusti 2018 satte Ingrid Kutschbach och Boel Kristina Gillgren intentionen att göra något nytt, inspirerande och glädjefyllt kring våra områden DOFT och KONST.

Sommaren 2019 skapade Ingrid fyra nya, och för Boel Kristina hemliga, eteriska doftblandningar. Boel Kristina startade ett doftmåleri, som ihop med Ingrids dofter och texter, resulterade i utställningen DOFT.

Mer information om doft- och konstprojektet hittar du på www.aromaart.se (start 18/1 2020)

Läs mer

Konstnär Boel Kristina Gillgren

Verksam med ateljé i konstnärskollektiv på f.d. varvsområdet  Lindholmen/Götaverken i Göteborg. Efter 25 år i grafiska branschen, med bl.a. eget tryckeri, satsade hon 2007 fullt ut på sitt egna konstnärsskap.

”Jag älskar att arbeta med olika teman i mitt måleri och i perioder växlar jag mellan abstraktion och tydlig form. Att följa mina drömmars budskap är spännande och kraft och inspiration får jag från naturen. Färgerna är mina goda vänner som skänker mycket hopp! I ateljén finner jag glädje och trygghet på historisk göteborgsmark. I utställningen ”doft.” har jag gjort en djupdykning i dofternas värld och utforskat hur de påverkar mig och mitt måleri. En fantastisk resa, i samarbete med Ingrid K.”

Mer info om Boel Kristina Gillgren och hennes arbete finner du på www.livskraften.com

Ingrid Kutschbach

Ingrid Kutschbach är verksam i egna bolaget Ingrid K sedan mer än 20 år. Med en bakgrund till sjöss samt att driva en aromaterapiskola skaffade Ingrid sig en gedigen kunskap och kompetens inom sitt område och skapade märket Ingrid K, som återfinns på många SPA-anläggningar, både i Sverige och utomlands.

Oavsett produkternas syfte är grundtanken densamma. Att kombinera aromaterapins helhetssyn på människan med äldre nordisk örtkunskap och rena naturliga råvaror. Alla produkter innehåller därför eteriska oljor och/eller örtextrakter.

Rena eteriska oljor i nya blandningar och i nya produkter har växt fram under resans gång, samarbetet med Boel Kristina har resulterat i utställningen Doft. 

Aromaterapi i ny och annorlunda form som handlar om doft, konst och kreativitet.

Mer info på www.ingridk.com 

Etablerade namn och oprövade kort

Galleri Arken - konsten väntar i foajén

Konst är viktigt för oss. Så viktigt att vi till och med har ett eget välbesökt konstgalleri – Galleri Arken. I den ljusa och luftiga foajén möts du alltid av spännande utställningar av intressanta konstnärer – både etablerade namn och oprövade kort.