Ett besök i rombiblioteket

Som en del av Konstbaren finner du vårt rombibliotek, ett urval av goda, välvalda romsorter i olika stilar. Vår samling är varken den största eller den mest exklusiva, istället har vi valt rom vi tycker om – goda nog att drickas precis som de är.

Romprovning i Konstbaren på Arken Hotel

Från sockerrör till ädla droppar

Gemensamt för all rom är att den gjord på sockerrör. Utöver råvaran finns det inget enhetligt regelverk som säger vad en rom ska vara, som det finns med cognac eller whiskey. Att det inte finns ett globalt regelverk kan göra det svårt att hitta i romdjungeln men det är också vad som gör rom till den underbart mångsidiga spritsort det är. Lokala traditioner världen över har gett upphov till ett rikt och brett utbud av välsmakande romsorter.

Rombiblioteket i Konstbaren på Arken Hotel & Art Garden Spa

Rom. Ron. Rhum. Rum.

De många namnen och olika stilarna skvallrar om den brokiga historien av nationer som rivaliserat om romproduktionen. Under 1700-talet var rom en betydande handelsvaluta för de europeiska imperiernas framfart. I exploateringens och koloniseringens bakvatten utvecklades rommen och dess unika egenskaper. För att låna namnet av en känd romdrink kan historien bäst förklaras som dark 'n' stormy. Den moderna rommen skiner desto mer med ett soligt, välförtjänt gott rykte. Idag samsas sockerrör från de karibiska öarna till Asien och Sydamerika om att skapa ett välsmakande skafferi av rom.

Romprovning i Konstbaren på Arken Hotel

Romprovning – hitta din favoritrom

Om du blir nyfiken – välkommen in och hälsa på i rombiblioteket. Hos oss finns möjlighet till romprovning på egen hand där vi väljer ut några sorter för dig och ger våra bästa tips för att smaka sig fram.

Vi bjuder också in till romprovning vid utvalda tillfällen eller på efterfrågan om ni är en grupp. En spännande smakupplevelse som bjuder på historien bakom råvaran, olika stilar och produktionsmetoder. Ett perfekt tillfälle att lära känna flera sorter och traditioner från rommens stora, utsökta värld. Välkommen att höra av dig om du vill veta mer!

Romprovning i Konstbaren på Arken Hotel
Hugos bar på Arken Hotel & Art Garden Spa

Hugos Bar

Hugos bar är vår hyllning till hamnstaden Göteborg. Här kan du slå dig ner i baren för en god cocktail eller äta en bit mat från vår bistromeny framför brasan.
Förrätt på restaurang Flora Arken Hotel & Art Garden Spa

Välkommen till restaurang Flora

På Flora erbjuder vi genuina smakupplevelser och  maträtter gjorda på naturliga råvaror. Flora är en medveten och mysig restaurang med stort fokus på ekologiskt och målet att använda det bästa som respektive årstid har att erbjuda.