Du är här

2016
5 december 2016

Träna hemma med några enkla övningar

Har du svårt att hitta tid för att ta dig till gymmet? Med hjälp av små medel kan man med lätthet träna hemma för att få till träningen naturligt i vardagen. Alla pass behöver inte vara så långa utan det räcker med några enkla övningar för att stärka kroppen.  

Här är några enkla övningar som kan utföras hemma, hitta din nivå och utmaning!  

Sidplanka: Här tränar du lårmuskler, baksida lår, vader, sätesmuskler och coremuskler. Lägg dig på sidan med underarmen i en rät vinkel i förhållande till kroppen. Lyft upp höften så att kroppen är i en rak linje från nacke till fötter. Ett alternativ, om du vill att det ska bli lite enklare, är att ha knät i golvet och få en rak linje från nacke till knä. 

Utfall med axellyft: Stå med fötterna höftbrett isär. Kliv ett steg framåt med ena benet i ett utfall och sänk långsamt ner kroppen tills båda knäna är i 90 grader. Lyft samtidigt ut vikterna i sidorna, armbågen stannar i axelhöjd. Kliv tillbaka med benet och ta ner vikterna (stanna med armarna i 90 grader så att du fortfarande har kontroll på vikterna och inte släpper ner armarna). Utför övningen likadant med andra benet. Växla sedan mellan benen hela tiden. Detta är en bra övning för att träna både axlar och ben samtidigt. 

Biceps med gummiband: Tränar musklerna på överarmens framsida. Stå upp och placera gummibandet under fötterna. Håll i handtagen med tummarna uppåt. Dra upp armarna mot bröstet, håll emot på nervägen och gå ända ner så att armen nästan är helt sträckt. Repetera.  

Båten med rotation: Här tränar vi både de raka och sneda magmusklerna, ja egentligen tränar vi hela bålen. Sitt på rumpan, lyft upp fötterna och hitta balansen. Sträck ut armarna och rotera från sida till sida. Använd dig av en vikt om du vill öka svårighetsgraden. Om du behöver göra övningen lite lättare så kan du sätta fötterna i golvet.

Båten: Sitt på rumpan. Lyft och sträck ut benen, sträck sedan upp armarna i luften och sug in naveln. Sänk ner axlarna och glöm inte att andas medan du håller stilla! 

Med dessa fem övningar får du på ett enkelt sätt ett eget litet träningspass hemma. Svårare än så här behöver det inte vara för att få till att träna regelbundet i vardagen. Lycka till!  

Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2016-12-05 08:35 | Kommentarer: Inga
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar