Du är här

2016
15 december 2017

Recept - Lyxig bönkaka

Detta är riktig favoritkaka som har fått följa med till stranden, på trädgårdspicknickar, till middagsbjudningar eller som trevligt tilltugg till teet läsandes favoritboken. Ett nyttigare alternativ som både barn och vuxna älskar! 

Black bean cake - Lyxig bönkaka

Bönorna är väldig protein- och fiberrika vilket är bra för vår matsmältning och har också höga halter av antioxidanter och anti-inflammatoriska fytokemikalier.

Lyxig bönkaka

100 g svarta bönor

1 ägg

16 dadlar (utan kärnor)

2 msk riven kokos

4 msk mandelmjöl

1,5 msk kakao

2 krm vaniljpulver

Topping 

100 g mörk choklad (sockerfri)

2 msk grädde

50 g smör

Gör så här:

  1. Mixa ihop allt som skall vara i kakan. Det krävs en stark mixer med tanke på dadlarna. Bred ut smeten 2-3cm tjock, efter smak, på en ugnspappersklädd plåt. Grädda i ugnen ca25min. 
  2. Smält ihop chokladen, grädden och smöret. Bred sedan ut chokladtoppingen på kakan. Bestäm själv hur tjockt du vill att chokladtoppingen skall bli. Ställ in i kylen efter att den svalnat något. 
  3. Välj själv om/hur du vill toppa den lite extra, endast fantasin begränsar. Någon gång la jag på kokos, en annan hackade nötter och en tredje färska hallon och blåbär. Eller låt den vara precis som den är… Det beror på hur du vill att den skall ätas, som tryffel, kaka eller som tårtbit.  

Låt dig väl smaka på bönkakan som gör gott för både kropp och sinne!  

Upplagd av Carolina Ehn 2017-12-15 09:43 | Kommentarer: Inga
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar