2016
18 mars 2016

Det händer mycket skoj på hotellet under våren och för att underlätta lite för dig som kikar in så tänkte vi sammanfatta det hela så du inte missar någon godbit som skulle passa just dig.

Först ut är Påsk med oss och Pelle!
Den 26 mars gästas vi nämligen av Pelle Danielsson, krögare på lovordade "Hos Pelle". Han har en utpräglad fingertoppskänsla och lagar mat med mycket kärlek. Boka påskafton hos oss med övernattning, spa och bli serverad Pelles signerade 3-rätters middag. 

I april har vi workshop med Lisa Kwasniewski - vårda din inre trädgård 

I denna workshop den 23 april kommer vi gå igenom olika tekniker för att komma mer i kontakt med ditt hjärta och din inre trädgård.

Läs mer om workshopen här >

16/4 gästar Helena-Magdalena Ivekrans oss på hotellet.

Helena-Magdalena föreläser om hur det du tänker och känner skapar din framtid och om hur du själv medvetet kan använda dig av attraktionslagen för att skapa och leva det liv du drömmer om. 

Läs mer om föreläsningen "Tankens kraft"

Den 14/5 bjuder vi in till Roséprovning. Du kommer väl?

Vårkänslor! Prova årets nyheter och hitta dina roséfavoriter, ta en paus i spaupplevelsen och gå på provning i badrock.

Läs mer och boka här >>

En Workshop i yoga som du verkligen inte får missa äger rum den 17/5.

Det är Sanna och Eva-Lena som jobbar som instruktörer på Art Garden Spa som tar med oss på en resa i yogans värld. Vi kommer att fokusera på andning, teknik och filosofi där allt binds samman i ett skönt yogaflöde. Efteråt bjuds det på en välgörande fika och tid för frågor. En workshop som passar alla!
Läs mer om workshop i yoga.

Ta också del av alla aktuella paket under våren.

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-03-18 11:58
Follow
10 februari 2016

Just nu utanför vår fasad. Vackert som tusan!
Men nu längtar vi dock efter lite gröna blad och krispigt vårljus. Inte sant?

Inne i vår entré är dock en prunkande och väldoftande vår på plats. Överallt finner man små stilleben med färsk blomster och planterade vårlökar. Vi är "all about garden" på Arken Hotel & Art Garden Spa. 

Konst, trädgård, kärlek, gemenskap och glädje genomsyrar hela anläggningen och det speglar sig naturligtvis i den service vi ger till våra gäster. Vi mår bra på jobbet och vi vill få våra gäster att känna sig på topp även de.

Vi mötte två av våra mest uppskattade kollegor på hotellet medan de var på väg att duka fram fika till dagens konferensgäster.
Lisbeth är ett sprudlande litet väsen med bred göteborgsdialekt. Hon är bosatt här i skärgården på en fin liten ö som heter Donsö och tar båten till jobbet varje dag. Hon utstrålar en sällsynt värme som generöst bjuds  till både kollegor och gäster.

Vid sin sida har hon Sovea. En kille som tidigare jobbade på lokalvård hos oss men nu det senaste bytt tjänst för att ta hand om fikasugna gäster. Hans skratt är smittsamt och får Dig alldeles varm i magen, dessutom är han alltid först fram till en vilsen gäst för att visa den rätta vägen.

Sovea och Lisbeth berättar att de alltid serverar något friskt och nyttigt på fikabuffén. Så som surdegsknäcke med keso eller fruktstavar med en god dip och smoothie till. Men den sötsugna blir aldrig besviken för burkar med kakor, nyponsoppa med biskvier, små donuts och kanelbullar dukas fram det också.

Har du hört talas om vårt eget koncept Proud with Passion?
Vår egen kvalitetsstämpel på att vi alltid levererar bästa möjliga service. I denna satsning har vi som ambition att ge fulländad service med det där lilla extra som får Dig som gäst att ha en skön känsla i magen långt efter du har lämnat oss. 

Här kan du läsa mer om Proud with Passion.

Vi avslutar detta blogginlägg med att bjuda på ett foto på de härliga semlorna köket bakade till både personal och gäster under Fettisdagen denna vecka. 
Hoppas även Du njöt av en riktigt god semla denna dagen.

Allt Gott/ hälsningar Arken Hotel & Art Garden Spa

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-02-10 10:21
Follow
3 februari 2016

Har du ätit lunch hos oss någon gång? 

Vi får riktigt bra feedback från våra gäster angående vår lunchservering och är mäkta stolta över det fantastiska utbud som trängs på lunchbuffén. 

Vi är en stor anläggning och kan servera flera hundra gäster under lunchtimmarna och då krävs det såklart en hel del logistik och suverän personal, men framförallt god och varierad meny.

Just idag har vi 450 lunchgäster och vår lunch serveras längs flera olika bufféer. Vi bad ändå vår kökschef lägga iordning en fin tallrik med dagens lunch för ett foto hit till bloggen. Ser smaskigt ut...

Vi dukar upp både långbord och runda bord. Restaurangen är uppbyggd i sektioner och skärmas av med både gardiner och nivåskillnader.
Vi har flera olika stationer med bufféer uppdukade för att minska köbildandet och för att alla våra gäster ska få en trevlig, god och smidig lunchtimma.

Här är vår spalounge som också tillhör restaurangen. Blir man lite trött efter maten så har vi sköna liggstolar att vila i... ;)

Brödet vi serverar vid lunch kommer från lokala Aleks Bageri.

Vackra bröd att bryta! Till kvällens servering bakar vi vårt eget bröd.

Något sött efter maten? 
Idag är det en liten chokladkaka med frukt och grädde. 

Solen sken över klipporna så vi övertalade Lena att slita sig från kastrullerna och ta med sig dagens lunch ut för att dokumenteras. 

Och vad blev det då? Jo, kycklingwallenbergare med ärtor, skysås och potatismos. Gott!
Läs mer om vad som serveras på våra luncher här>>

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-02-03 13:31
Etiketter: Restaurang
Follow