Du är här

2016
23 augusti 2016

Adelaidas ansiktsskrubb

Adelaida Rydahl är ansvarig för alla behandlingar på spa och är en fantastisk hudterapeut. Vi frågade om hade några tips för att ta hand om den trötta semesterhyn och fick ett helt A4 med bra recept för att skapa ett minispa hemma. Under några veckor framåt kommer vi att dela med oss av hennes recept. Håll tillgodo!

Nu efter sommar och sol är det bra att ge din hud lite extra kärlek och här kommer ett enkelt recept med ingredienser som du har hemma.

Skrubb med farinsocker för ansiktet.

0,5dl farinsocker
2 msk olivolja eller kokossmör
0,5 tsk kanel
0,5 tsk färskriven muskot

Gör så här:

Blanda en halv deciliter farinsocker med två matskedar olivolja eller kokossmör och en halv tesked kanel (som ökar blodflödet vid hudytan). Tillsätt en halv tesked färskriven muskot (som verkar antiinflammatoriskt). Applicera på huden med cirkelrörelser och tvätta sedan bort med vatten.

Har du mycket orena porer i t.ex. t-zonen så koncentrera dig mest på dessa områden.

För ett ultimat resultat bör ingredienserna vara ekologiska, eftersom det inte är bra att ha kemikalier på den känsliga huden. Ett annat tips när du ska utföra en grundlig rengöring av huden är att först ånga ansiktet och därmed öppna porerna. Efter skrubben kan det vara bra att ge huden extra fukt med en skön ansiktsmask.

Under vecka 35 utbildar vi våra hudterapeuter här på hotellet. Boka in en behandling så ska vi ta hand om dig och din trötta semesterhy. 

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-08-23 11:49 | Kommentarer: Inga
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar