Du är här

Konferensförfrågan

Boka rum & frukost

Vi värnar om miljön

Vår miljöpolicy

Allt arbete inom vår verksamhet ska vara hälsofrämjande och bidra till en hållbar utveckling, där hushållning med resurser och kretsloppsanpassning är vägledande.

Svanen miljömärkning

Vi har valt att samarbeta med Svanen och Nordisk Miljömärkning för att få tydliga riktlinjer och bra rutiner i det dagliga arbetet. Genom ständiga förbättringar och tydlig målsättning, förebygger vi och minskar ner den negativa miljöpåverkan som vi genererar.

Svanenmärket

Vad gör vi varje dag för dig och miljön?

  • Vi arbetar för att hitta miljökloka val i vardagen, i stort och i smått. Eftersom vi vet att en av våra  största belastningar idag är uppvärmningen så väljer vi miljökloka val som fjärrvärme som belastar mindre på miljön än t.ex. fossila uppvärmnings alternativ. All vår el kommer från vatten och vind produktion.
  • Du hittar härliga smaker i vårt kök, där vi lagat mat med råvaror efter säsong och i största möjliga mån mat som är svensk och närproducerad. Vi använder även KRAV märkta och ekologiska produkter i stor utsträckning. På vår frukost buffe så serveras bland annat endast KRAV märkta ägg, ekologisk juice, te och kaffe mm.
  • Allt vårt Kaffe är UTZ certifierat och KRAV märkta. UTZ betyder "god eller bra" på Maya språket. UTZ certifieringen är ett global certifierings program som sätter standarden för en ansvarsfull kaffeproduktion.
  • Vi ökar stadigt vår andel i inköp på ekologiska, KRAV märkta och Fairtrade märkta varor. Att köpa miljömärkt är ett enkelt sätt att påverka!
  • Vi arbetar för att minska vår elförbrukning och avfallsmängd och vi ser hela tiden Svanens krav på oss som ett riktvärde som vi ska sträva mot.
  • Vi har ett eget vindkraftverk som försörjer oss med elektricitet!
    Och det bästa av allt är att det inte bara gäller oss på Arken Hotel & Art Garden Spa utan även våra systrar Varbergs Stadshotell & Asia Spa och Hôtel Eggers. Vårt vindkraftverk står, ståtligt med sina 100 meter över havet, mellan Vara och Skara. Det producerar närmare 6,3 Gwh vilket innebär en kapacitet som även skulle kunna ge ström till nära nog de anställdas förbrukning också. Detta är en långsiktig investering och ett steg i vår ambition att vara måna om hållbarhet över tid.
  • Ett annat val som vi gör varje dag är att vi endast arbetar med miljömärkta alternativ när det gäller städning, tvätt och diskning.
  • Vi kör elbil som vi laddar med el från vårt eget vindkraftverk. För att antalet elbilar ska öka behövs en utbyggd infrastruktur – det måste finnas laddmöjligheter. Vi erbjuder 4 st laddningsstationer för de som kommer med elbil till oss.

Vill du veta mer om vad vi gör för miljön eller har frågor kring hur vi jobbar med miljöfrågorna är du välkommen att höra av dig till oss på info@arkenhotel.com

Här kan du läsa ett blogginlägg i ämnet >>