onsdag 02 september

Aqua Yoga med Maria Cerboni

En avslappnande kväll i vattnets tecken. Vattnets unika egenskaper, i kombination med Marias omtyckta yogastil, ger förutsättningar för en lugn och läkande stund med hög närvaro.

Information

Datum: 2 september 2020

Tid: kl. 17.15–18.30

Plats: Art Garden Spa

Pris: 595:- inkl. tid på spa

Bokning: Bokas på tel 031-726 25 08

Aqua Yoga

Aqua Yoga är ett fantastiskt sätt att uppleva de många fördelarna som finns med yoga. Känslan av viktlöshet i vattnet hjälper kroppen att lättare släppa spänningar och stress, samt att komma i kontakt med kroppen på ett mjukt sätt.

Erfarna yogautövare upptäcker att de kan röra kroppen på en helt ny nivå i vattnet genom att utforska både nya och invanda positioner och rörelser. Nya utövare får en mjuk, sinnlig och prestigelös upplevelse vid sitt första tillfälle med yoga. 

Fördelar med att yoga i vatten:

  • Viktlösheten i vattnet hjälper musklerna och sinnet att slappna av.
  • Skonsamt för lederna. Särskilt för knän, höfter och anklar.
  • En jämn kompression och omslutning av vatten ökar kroppsmedvetenheten.
  • Stärker bäckenbotten och de djupt liggande magmusklerna.
  • Alla kan deltaga oavsett tidigare erfarenheter av yoga eller träning.

Program

17.15 Samling på Art Garden Spa.

17.30 Yogaklassen startar med andningsövning i Orangeriet där du inspireras av dofter och synintryck från trädgårdsväxter och örter.

17.45–18.30 Aqua Yogaklassen går vidare med mjukt sittande och liggande positioner i den nästan 40-gradiga poolen som ligger högst upp i vårt spa.

Poolen har en hänförande utsikt över skärgården och Vinga och genom de öppna glasdörrarna sveper havsluften in och synliggör den livgivande ångan.

Klassen avslutas med flytande meditation.

18.30–21.00 Tillgång till spa. Tips! Vi rekommenderar att prova vårt kallbad efter klassen. Att växla mellan kallt och varmt är uppfriskande för kropp och psyke. 

Välkommen!

Läs mer

Maria Cerboni – grundare av Aqua Yoga

Tusentals människor världen runt har utövat Marias yoga, och många som aldrig tidigare har provat yoga har upptäckt hur fri och lättillgänglig yoga verkligen kan vara. Maria skapade Aqua Yoga genom en naturlig utveckling av de olika yogaformer, vattenaktiviteter och terapier hon arbetat med genom åren.