lördag 22 februari - onsdag 18 mars

Utställning med Ulrika Wickstrand & Lena Johansson

Ulrika Wickstrand & Lena Johansson ställer ut sitt måleri på Galleri Arken. Utställningen är öppen dagligen till den 18 mars 2020. Välkommen!

Information

Vernissage: 22/2 kl. 12–17 – Fri entré

Utställningen pågår: 22/2–18/3 2020

Plats: Galleri Arken

Läs mer om konstnärerna


Konstnär Ulrika Wickstrand

Ulrika Wickstrand är en autodidakt konstnär som arbetat med olika former av skapande så länge hon kan minnas. Måleriet är den uttrycksform som kommit att dominera och de senaste åren har hon arbetat främst med akryl som medium.

Genom måleriet skapar hon reda i vad som händer, sker och känns i livet. Att känna in sin omgivning, människor - miljöer – musik - skeenden, omtolka och låta det erfarna komma ut i ny form har blivit något som hon nu inte kan vara utan.

Stilen är intuitiv och semiabstrakt, ofta med mänskliga siluetter som bidrar till att skapa en känsla av miljö och sammanhang. Sammanhang som förhoppningsvis leder till egna associationer och tolkningar hos betraktaren så att nya berättelser kring verken och dess motiv föds.

Ulrika använder gärna en stor variation utav verktyg så som penslar, stompar, sprayflaska, spik, tops och diverse upphittade pryttlar som ger spännande avtryck. Händerna är även de ett viktigt verktyg, att lägga på färgen med fingertopparna och blanda till nyanser direkt på duken tycker hon ger en alldeles särskild närhet och närvaro i målningen, en känsla som hon inte vill vara utan.

www.ulrikawickstrand.com

Instagram @ulrikawickstrand

Facebook @ulrikawickstrandArtist

 

Konstnär Lena Johansson

Lena Johansson är en hobbymålare som inte varit aktiv så länge. Hon har alltid älskat att måla men inte gett sig själv de rätta förutsättningarna att verka. Det var först när hon drabbades av stor sorg som måleriet tog fart då hon upptäckte att hon kunde bearbeta sina känslor med hjälp av pensel och färg. Bästa terapin!

Lenas första tavlor präglas mycket av mörker och förtvivlan men man kan också se att de på senare år släpper in ljuset mer och mer.

Det är mycket känslor

Hon målar i olja och motiven är ofta figurer/människor. Inspirationen hämtar jag från mina egna känslor kombinerat med bilder jag ser i min omgivning. Motiven blir ofta annorlunda på duken. Där är det känslorna som tar över.

www.konst.se/lenajohansson

Följ Lena på Facebook ›

Etablerade namn och oprövade kort

Galleri Arken - konsten väntar i foajén

Konst är viktigt för oss. Så viktigt att vi till och med har ett eget välbesökt konstgalleri – Galleri Arken. I den ljusa och luftiga foajén möts du alltid av spännande utställningar av intressanta konstnärer – både etablerade namn och oprövade kort.