lördag 30 november - onsdag 15 januari

Utställning med Fabio Calvetti och Inger Norén

Fabio Calvetti och Inger Norén ställer ut sina målningar hos oss på Galleri Arken. Välkommen på vernissage!

Information

Vernissage: 30/11 kl. 12–17 – Fri entré

Utställningen pågår: 30/11 2019–15/1 2020

Plats: Galleri Arken

Tavla på utställning Galleri Arken i Göteborg - konstnär Inger Noren

Inger Norén – Måleri

Måleriet är för Inger en väg till uttryck bortom ord, förnuft och logik. Tillsammans med färgerna kan hon komma åt de delar inom sig som längtar ut, som vill bli synliga och ta plats i medvetandet. Hon vill locka betraktaren att väcka sin fantasi och att se det lilla i det stora och det stora i det lilla, Som en symbolik för livet i stort…

TERRA INCOGNITA - latin för okänt land och outforskade regioner.

Inger ser det abstrakta måleriet som en spegel som speglar våra liv... Färgen och formen på duken återspeglar våra känslor, stämningar, inre tillstånd och liv.

Akryl är hennes huvudsakliga medium och tillsammans med svamp, kniv och bara händer lockas hon till att beträda nya stigar.

Inger är bosatt i Göteborg där hon delar sin yrkesverksamma tid med måleri och samtalsterapi samt par- & relationsterapi. I det terapeutiska arbetet använder hon ofta symbolspråket som en spännande väg till ökad förståelse för den inre processen.

Hon har haft ett flertal utställningar.

Följ Inger på ​Facebook.

www.artbyingernoren.se

 

Relaterad läsning:
Tavla på utställning Galleri Arken i Göteborg - konstnär Fabio Calvetti

Fabio Calvetti – Måleri

Född 1956, Certaldo en stad i Florens provins, Italien.

Fabio Calvetti har tagit examen på konstnärshögskola och sedan i Florence Academy of Arts.

Hans aktivitet utomlands är intensiv och baseras på utställningar i Italien, USA, i Tyskland, Spanien, Belgien men framför allt i Japan och Frankrike.

1995 höll han i en målningskurs på "l'Ecole des Beaux Arts" i Le Port på Isle of La Réunion.

Han har deltagit i många internationella konstnärliga evenemang och internationella mässor, samt tilldelats många utmärkelser.

Italiens svar på Edward Hopper

Det sägs att Fabio Calvetti är Italiens svar på Edward Hopper, likheter finns men Fabios sökande efter sitt eget formspråk är viktigare än likheterna med andra konstnärer. Fabio arbetar med ytorna på sina målningar, som del av scenografin i själva bilden. Man kan se möbler som väcker tankar. Kvinnorna i bilderna, det känns som att de tänker eller som om de väntar på ett svar.

Fabios bilder är inte bara kvinnor, interiörer och möbler, det är även de tomma gatorna, de mörka fasaderna från både hyres och industrifastigheter. De är ett passande komplement i Fabios måleri, hans sökande efter strukturer och ljus gör bilderna intressanta, framhäver tystnaden i kompositionen, bristen på naturligt ljus ger även det en röd tråd genom hans bildspråk.​​

Relaterad läsning:

Utställningen pågår till den 15/1 2020.
Varmt välkommen!

Etablerade namn och oprövade kort

Galleri Arken - konsten väntar i foajén

Konst är viktigt för oss. Så viktigt att vi till och med har ett eget välbesökt konstgalleri – Galleri Arken. I den ljusa och luftiga foajén möts du alltid av spännande utställningar av intressanta konstnärer – både etablerade namn och oprövade kort.