lördag 26 oktober - onsdag 27 november

Utställning med Angela Björk & Samira Stenered

Angela Björk och Samira Stenered ställer ut sina målningar hos oss på Galleri Arken. Välkommen på vernissage!

Information

Vernissage: 26/10 kl. 12–17 – Fri entré

Utställningen pågår: 26/10–27/11 2019

Plats: Galleri Arken

angela Björk konstnär

Angela Björk – Måleri

Konst har varit en naturlig del i hennes liv och har funnits med sedan barnsben.

Redan som liten var hon med i ateljén och måla tavlor i olja. Det var bland annat där all skaparglädje började.

Senare valde hon att utbilda sig till tandsköterska och efter det även inom kläddesign men har också jobbat som butikschef och haft en egen webshop med inredning med mera. Det konstnärliga skapandet har alltid varit närvarande fast med olika uttryck och former.

Allt har sin tid och ibland tar livet oväntade vändningar, och det var då hon upptog målandet igen eftersom hon mådde bra av det. Angela började måla på en högre nivå och det var där hennes konstnärsresa började. Efter det har utställningarna rullat på. Meritlistan är lång med utställningar i både Sverige och utomlands, men hon föredrar att ställa ut i Sverige. Hemmaplan är bäst och mest personligt men allt är roliga erfarenheter.

Använder händerna som verktyg

Angela målar helst i akryl men även i olja eller akvarell och kolkritor. Hon använder inga penslar utan målar med sina händer och jobbar med palettknivar ibland. Att måla med händer och fingrar är en teknik hon gillar, känslan att ha 100% kontakt med färg och duk. Ett riktigt hantverk med andra ord!

Hon målar det som faller henne in, det som tilltalar henne för stunden. Mestadels känslor i form av en kvinnogestalt.
Hennes målningar har alltid ett budskap som hon vill förmedla och ibland målar hon lekfullt naivt och ibland på gränsen till det abstrakta med yviga rörelser och linjer. Ibland blir det en dansande rörelse, ibland mer eftertänksamt. Men hon gillar även att måla trolska skogar och andra naturmotiv som också har blivit mycket omtyckt och omtalat.

Angela tror mycket på energier och hur de påverkar oss. Oavsett vad hon målar, vill hon att tavlan ska utstråla något positivt. Även om det ibland är mörkare motiv så finns alltid hoppet och ljuset med. Både dans och mystik finns med i hennes tavlor och ibland jobbar hon med att få ett djup i tavlan så att du som betraktare kan få känsla av att vilja kliva in.

Den gula färgen finns ofta med och den symboliserar hopp, ljuset, glädje och sol.

Önskar du besöka hennes ateljé?

Angelas Ateljé finns i Trollhättans äldsta del, även kallad Kråkestan. Ring eller maila eller smsa så bokar Angela in ett möte.
Angela stavlor
Torsredsvägen 74
461 57 Trollhättan

Följ Angela på sociala medier, där uppdaterar hon regelbundet om sina utställningar och samarbeten både i Sverige och utomlands.

Kontakt:

info.angelabjork@gmail.com
072-3246904

Relaterad läsning:
Tavla på utställning Galleri Arken i Göteborg - konstnär Samira Sten

Samira Stenered – Måleri

Samira om sin konst:
"Min konst är mitt sätt att hitta lugn och ro, en sorts meditation som berör min själ. Den tar mig till de ställen som jag älskar och får mig att vara mig själv precis som jag är! Väldigt egoistiskt, jag vet, men det är heller inte till skada för någon annan! Och finns det någon som njuter av mina målningar och vill hänga dem i sitt hem så är jag överlycklig, för då vet jag att min konst har skänkt glädje till någon annan också."

Kontakta Samira:

​​

Relaterad läsning:

Utställningen pågår till den 27/11 2019.
Varmt välkommen!

Etablerade namn och oprövade kort

Galleri Arken - konsten väntar i foajén

Konst är viktigt för oss. Så viktigt att vi till och med har ett eget välbesökt konstgalleri – Galleri Arken. I den ljusa och luftiga foajén möts du alltid av spännande utställningar av intressanta konstnärer – både etablerade namn och oprövade kort.