lördag 17 augusti - onsdag 18 september

Utställning med Jolanta Nowaczyk & Ida Eriksson

Jolanta Nowaczyk och Ida Eriksson ställer ut sina målningar och fotografier hos oss på Galleri Arken. Välkommen på vernissage!

Information

Vernissage: 17/8 kl. 12–17

Utställningen pågår: 17/8–18/9 2019

Plats: Galleri Arken

Konst av Jolanta Nowaczyk Galleri Arken Göteborg

Jolanta Nowaczyk – Måleri

Måleriet är Jolantas passion och liv. I måleriet uttrycker hon vad hon känner. Hon beskriver:

"Det är inte enkelt för mig att i textform beskriva min konst, kanske är det därför jag är en konstnär och inte en författare. Konsten drabbar en i själ och hjärta. Allt går inte att förklara och många gånger kan inte ord beskriva vad som döljer sig i en bild. För mig måste konsten vara ärlig liksom vi skall vara ärliga inför konsten."

Jolanta Nowaczyk är från Polen och har under 14 års tid fördjupat sig i måleriet. I fyra år studerade hon klassiskt måleri på Konsthögskolan i Poznan, Polen. Idag bor och arbetar Jolanta i Borås.

Hemsida: www.jolantanowaczyk.com

Foto Ida Eriksson Galleri Arken Göteborg

Ida Eriksson – Fotografi

Att fånga världens skönhet är min drivkraft. Med bilderna vill jag förmedla en känsla eller en stämning, helst ska de väcka något hos betraktaren. Sättet att nå dit är genom noggranna val och sparsam redigering.

Min ingång till fotografin är det visuella och estetiska. Om jag kort skulle beskriva vad som kännetecknar mina bilder är de i sin enkelhet tysta men ändå starka.

Hemsida: www.idaeriksson.com

 

Utställningen pågår till den 18/9. Varmt välkommen!

Etablerade namn och oprövade kort

Galleri Arken - konsten väntar i foajén

Konst är viktigt för oss. Så viktigt att vi till och med har ett eget välbesökt konstgalleri – Galleri Arken. I den ljusa och luftiga foajén möts du alltid av spännande utställningar av intressanta konstnärer – både etablerade namn och oprövade kort.