Du är här

Konferensförfrågan

Boka rum & frukost

Prisbelönt olivolja

Castello di Mongiovino Olio Extra Vergine di Oliva Biologico

Vi har den prisbelönta olivoljan i restaurangen till vår gäster så de kan ringla den över maten. Dessutom finns det några flaskor till försäljning.

ANVÄNDARTIPS:
 "Vi använder olivoljan som krydda på all mat. Dess lite smöriga konsistens gör den oslagbar i sallader och på bruschetta – en rostad skiva av osötat lantbröd vars ovansida gnids med en vitlöksklyfta, övergjuts av olivolja och strösslas med flingsalt.
I brist på det äkta, osötade, umbriska brödet har vi funnit och vill rekommendera Anna Bergenströms brödrecept Råsunda Special ur Nya Annas kokbok.
Soppor, kokta eller stekta grönsaker, grillad fisk, get- och fårostar är exempel på andra rätter och råvaror där oljan tydligt lyfter fram smaken.
 
Hållbarheten står angiven på etiketten. Olivolja beräknas hålla sin kvalitet i oöppnad flaska i 1 ½ år. Den är tacksam att förvara och kräver bara mörker och en jämn temperatur mellan 0 och 26 grader C. Det är syret som är olivoljans värsta fiende. En öppnad flaska skall konsumeras och inte snålas med!"

Sagt om olivolja:
Tät och djup gröngul färgnyans med ofiltrerat utseende. Doften är dov och söt med inslag av tistel, hö och teblad. Där finns också en ton av mogen frukt och tropiska träslag. Smaken är mild och mycket krämig med en eftersmak av orientaliska kryddor. En söt, mogen och spännande olivolja med mycket exotiska aromer. I eftersmaken kommer en liten pepprighet. Blir med sin krämiga konsistens fin till fisk och ljusare kött. Poäng 16,5 (20). 

 
 
 

Ring upp mig