Du är här

Konferensförfrågan

Boka rum & frukost

Charlotte Olsson

Charlotte Olsson är född, uppvuxen och verksam i Göteborg.

Hon är utbildad mönsterkonstruktör som sade upp sig från konfektionsbranschen för att i stället arbeta med textilen som uttrycksform i konsten. Har studerat vid Tillskärarakademin, Art College, Gerlesborgsskolan, Konstnärernas Kollektivverkstad, l’Université de Strasbourg mm.

Charlotte Olssons konst kan vid första anblicken verka naiv, men bakom de glädjefulla motiven döljer sig hennes budskap. Hon inspireras av att ta till vara på det som redan finns. Att få ge gammalt hantverk ett nytt liv och med det ett nytt värde, det brinner Charlotte för! Något som hon särskilt har fastnat för är förspilld kvinnokraft. Hon syftar då på handarbeten såsom broderier, spetsar, vävnader mm. I dag är dessa fantastiska handarbeten inte värda många ören, därför har hon valt att lyfta fram dem på nytt.

De material som Charlotte Olsson använder sig av är konstverk i sig. Inget är det andra likt.Det finns inte två likadana spetsar eller två likadana ramar. Att arbeta utifrån dessa förutsättningar gör att varje verk blir helt unikt. Så långt det är möjligt är materialet både återanvänt och miljövänligt. Charlotte bygger med tyg, spets och pärlor skulpturer som växer sig ut ur ramarna. 3D effekten blir fantastisk!

Charlotte skapar i en härlig ateljé i Långedrag. Här tar hon emot för privat visning men hon har också många utställningar bokade. Däribland utsällningen hos oss 25 oktober till 26 november.

Välkommen på vernissage 25:e oktober 2014 kl. 12.00 - 17.00