Du är här

Konferensförfrågan

Boka rum & frukost

Boel Kristina Gillgren & Frank Sundqvist

Under maj och juni månad välkomnar vi Boel Kristina Gillgren och Frank Sundqvist på Galleri Arken.

Frank Sundqvist

Redan som ung var Frank intresserad av att avbilda, mest genom att teckna framförallt i tusch och blyerts. För tio år sedan kom han i kontakt med Vedic Art och blev då inspirerad att börja måla. Han har deltagit i flera Vedic Art kurser och är nu utbildad Vedic Art lärare och har egna kurser. Frank har deltagit i flera konstrundor och utställningar i Sundsvall där han varit verksam tidigare.

Här är Franks egna ord om sin konst:

”Jag arbetar ofta intuitivt och oplanerat. Motivet växer då fram av sig själv genom färgens och formens egen inneboende kraft. Jag vill att mina målningar ska vara en inspirationskälla för betraktaren. Att själv skapa sig en bild som formas av det egna inre, såsom vid en betraktelse av sin egen spegelbild.

Jag fascineras av färgernas strävan att söka riktning, form, balans och ljus utan att behöva tyngas ner av att behöva efterlikna de former som vi uppfattar med våra sinnen från den yttre världen. Jag tycker mycket om naturen och fascineras av dess perfektion och skönhet, vilket också kan märkas i mina tavlor där man ofta kan associera till naturen även om det inte handlar om avbildning."

Boel Kristina Gillgren

Här är Boel Kristinas egna ord om hennes konst:

"I mina bilder blandar jag olika material och olika tekniker på olika underlag. Jag arbetar helt intuitivt och vet inte vad som skall komma fram. Alla bilder börjar med något… en dröm, en doft, en melodi – något tar fart. Ofta finns endast fragment kvar av det som en gång var en början. Genom mitt bildskapande lär jag mig hela tiden saker om mig själv, om andra och om livet. Nytt för i år är att jag även börjat med oljemåleri, något som redan vid första penseldraget kändes underbart och spännande.

Vedic Art öppnade mitt konstnärliga flöde, som fortfarande håller i sig! Mitt intresse för människor och personlig utveckling kopplat till kreativt skapande leder mig till nya arenor och plattformar. Jag arbetar också som kursledare och inspiratör samt håller olika typer av kurser inom skapande och grön verksamhet.

Jag skapar kollektioner med konstkort som jag säljer till blomster- och designaffärer.

På senhösten och under vintern arbetar jag med stor glädje i Portugal, där har många av bilderna kommit till. På något sätt hittar jag hela mig i ett skönt liv där, det handlar om frisk luft, vänliga människor, god mat, sol och kärlek."

Vernissage 17 maj, Välkomna!
Boel Kristina Gillgren på Galleri Arken.
Boel Kristina Gillgren på Galleri Arken.
Boel Kristina Gillgren på Galleri Arken.
Målning av Frank Sundqvist
Målning av Frank Sundqvist
Målning av Frank Sundqvist