Du är här

Konferensförfrågan

Boka rum & frukost

11/4 Ilona Fintland & Carin Munther

11 april–12 maj ställer Ilona Fintland och Carin Munther ut sina målningar på Galleri Arken. 

Varmt välkomna!

Ilona Fintland

Ilona är född 1966 i Örebro. Nu bor och arbetar hon i Kullavik sedan 2010. 

När jag målar rör jag mig i gränslandet mellan föreställande och abstrakt konst. Färgen är bärande och motiven är ofta grafiska. De bilder jag kommer visa i utställningen Essens är hämtade från tre olika sviter:  

Den första kallar jag för "Skuggspel". De är gjorda i fotokollage och limtempera på kartong. Motiven är hämtade från Bohuslän och det återkommande temat är trappor, broar, bryggor och stigar ute i det fria. Man kan säga att det är ett slags möte mellan bebyggelse och natur. Jag funderade över människans önskan om att ordna, skapa rum och utsiktsplatser i naturen runtomkring oss. 

Den andra sviten är "Konstruktion" och målad i äggoljetempera på duk. De är målade som en kärleksförklaring till Staden. I motivet hittar vi gator, gränder, torg, valv och fasader av tegel och glas. Jag utforskade olika strukturer och konstruktioner både inom oss själva och utanför. Funderade över hur huskroppar, ett samhälle, en stad är satt samman och hur det blir med övergångarna. 

Den tredje och sista sviten kallar jag kort och gott för "Händer". Det är stora bilder i tempera och akryl på duk. Jag har i de bilderna velat lyfta fram händernas arbete. Jag har målat in tankar om vardag, kropp, omsorg och närvaro i stunden. Mina tankar går till de arbetande händer som byggt upp vårt samhälle i generationer. 

Carin Munther

Jag heter Carin Munther är bildkonstnär, bildlärare och bildterapeut men framförallt medmänniska och Jordbo!

Jag bor sedan 24 år med min kära familj i Halmstad/Steninge men är född och uppvuxen i Kungälv /Göteborg. Mina barndoms somrar i Bohuslän, Tjuvkil, Rönnäng och Lysekil. Med sommarens färgrika dikesblommor, solvarma röda klippor , blånande hav ,vitasegel och måsskrin.

Bildens uttryck har varit min passion sedan barnsbenJag fascineras av bildens språk i symboler, färger och känslouttryck jag har tecknat och målat hela mitt liv , skissblock och akvareller är med mig var jag går, så är också kameran. Det finns så många spännande motiv överallt.

Jag inspireras till mina dikter och målningar av livet självt , det inre och det yttre, människor, möten, naturens färgrikedom, drömmar och visioner. Söker efter essensen i det existentiella. Thomas Tranströmers förunderligt fina dikt “Romanska bågar” har inspirerat mig till mina målningar “själsskikt”.

Sedan 15 år har jag haft konstutställningar både enskilt och med konstnärsvänner. I Halmstad,Göteborg och Marstrand,.

Varje år under kristihimmelsfärdshelgen är jag med i konstrundan i Halland. Kom gärna då till min Öppna atelje i Steninge!

Välkommen in i min värld av ord och bilder!

Hoppas det skall vara berikande för er!

Ilona Fintland – Transistion
Ilona Fintland – Transistion
Ilona Fintland – Transistion
Ilona Fintland – Monument
Ilona Fintland – Monument
Ilona Fintland – Monument
Ilona Fintland – Förbindelse
Ilona Fintland – Förbindelse
Ilona Fintland – Förbindelse
Carin Munther
Carin Munther
Carin Munther
Carin Munther
Carin Munther
Carin Munther
Carin Munther
Carin Munther
Carin Munther