Du är här

Konferensförfrågan

Boka rum & frukost

28/2 Emma Lindström & Zumreta Pozder

Under perioden 28 februari - 8 april har vi två konstnärer som ställer ut här på Galleri Arken. Vi välkomnar Emma Lindström och Zumreta Pozder till oss. Välkommen på vernissage 28 februari 2015 kl 12.00-17.00!

Emma Lindström

Född 1989 i Göteborg. Bor och verkar numera i Stockholm. Representerad av Agora Gallery i New York, USA, där hon även kommer ställa ut några av sina verk mellan 31 mars-21 april i år.

"När jag skapar försöker jag uttrycka en känsla som aldrig går att fånga med intellektet. En känsla som är svävande, ogripbar och irrationell, men alltid upplyftande och hoppfull. En känsla som bara kan upplevas, inte tänkas.

Samtidigt vill jag med min konst utforska ljuset och hoppet som finns inom oss alla, istället för att hålla upp en spegel mot allt som tycks vara fel i vår värld. Jag försöker hålla mig från att kommentera samhällets mörka krafter och låter min konst kontrastera och erbjuda ett alternativ till det mörka och hårda som alltjämt gör sig påmint ändå. 

I grund och botten är mitt huvudsakliga mål självklart att betraktaren ska känna och uppleva någonting. Förhoppningen är att man ska finna någonting som talar till just ens eget inre och förstärker det ljus som redan finns där. Om man däremot känner ett motstånd kanske det istället kan ge upphov till att man frågar sig själv varför. Oavsett vad man känner inför min konst, är det viktigaste just att man känner någonting."

Zumreta Pozder

Färg- och berättarglädje präglar Zumreta Pozders utställning.

Hon berättar huvudsakligen om vackra bostadsmiljöer med prägel av 1800-tal. Färgerna är glada och friska. Zumretas intresse för målning har hon haft sedan barndomsåren. Färger och former har alltid gett inspiration. Hon har utvecklat en säregen stil, där färger har en central betydelse, inspirerad av impressionismen och naiv konst. Du kan läsa mer på www.zumretapozder.se

 

Emma Lindström
Emma Lindström
Emma Lindström
Emma Lindström
Emma Lindström
Emma Lindström
Emma Lindström
Emma Lindström
Emma Lindström
Zumreta Pozder
Zumreta Pozder
Zumreta Pozder