Du är här

Konferensförfrågan

Boka rum & frukost

26/11 Håkan Olson & Sandra Albuquerque

Vernissage 26 november 2016 kl. 12-17

Håkan Olson

Håkan beskriver att det är en härlig känsla att lägga färg på en duk, se något växa fram, ändra, måla över, skapa nya bilder. Ibland får en stad växa fram, ibland stormiga hav med båtar och fåglar eller så blir det människor som sitter vid ett bord och pratar om viktiga eller oviktiga saker. Inte sällan blir det musiker, människor som med sitt spel vill försköna livet.

När han skapar vill han gestalta världen genom sitt temperament, uttrycka den energi han har inom sig. Håkan tycker också att det är spännande att försöka hitta nya former där man bara anar ett innehåll, där nya världar uppstår och där betraktaren kan göra sig egna tolkningar. 

Sandra Albuquerque

Sandra Albuquerque kommer från Brasilien och bor i Sverige sedan 1995. 

Blev konstintresserad vid 12 års ålder och började måla redan då. Hon är konstnärsutbildad i Brasilien (Arts Brasilien) och har studerat konst vidare Sverige på "Académie des arts, Internationell Bruksdesign” i Göteborg.

Sandra har också bott och studerat i USA, Tyskland och Venezuela. Hela perioden har motiven främst dominerats av motiv av hav, natur och djur med stark influens från Brasilien.  Hon tycker mycket om starka färger och uttryck och målar mest med olja och akryl.

Utställningen pågår 26 november 2016 till 18 januari 2017.