Du är här

Konferensförfrågan

Boka rum & frukost

22/10 Kent Larsson & Nina Johansson

Vernissage 22 oktober 12–17

Kent Larsson

Kent Larsson är en erkänd Göteborgskonstnär med en gedigen karriär bakom sig. Bland meriterna finns en lång rad utställningar och projekt runt om i landet. Men hemstaden har alltid varit viktig – som inspiration och grund.

Från sin högt liggande ateljé på Kvarnberget kan Kent överblicka stadsbilden och hamnen. Under 90-talet arbetade han fotorealistiskt och avbildade bland annat murar i minsta detalj, med stor teknisk skicklighet. Efter hand blev paletten bredare och alstren allt mer färgstarka. Numera jobbar han med flödande och koloristisk expressionism.

– Jag uttrycker mig med färg och form där känslan är viktigare än det tekniskt skickliga, menar Kent.

Kent var en av initiativtagarna till Galleri Arken tillsammans med vår ägare Anna Riis. Kent var även den första utställaren hos oss. Läs mer om historien kring Galleri Arken 
Nu ser vi fram emot att åter igen få ta emot Kent och hans konst på Galleri Arken.

Kent Larssons hemsida
Kent Larsson på Facebook 

Nina Johansson

Nina beskriver sig själv som en 30-årig skogsmulle som som numer bor i Göteborg. Konsten är ett sätt för hennes själ att få utrycka sig. Kärleken till färg, form och ljus gör att jag inte känns hel då jag inte får skapa. När jag för ett drygt år sedan mötte Kent har min konst blivit om möjligt ännu djupare och viktigare. Då hans stora kunskap och erfarenhet gett mig ytterligare kunskap åt det tekniska. Sedan är det så befriande att någon förstår vad jag säger då jag måste sätta ord på himlens 27 nyanser av blå/grå/grön.

Sedan 2013 har jag med hjälp av färger gett mitt sinne utrymme att uttrycka sig på ett fritt och lekfullt sett, vilket resulterat i en mängd livliga och djupa målningar med mycket färg och känslor. Min önskan och ambition är att de ska berätta något för betraktaren. Känslan bakom motivet och färgernas spel är fokuset då jag målar. Att se det suddiga lite klarare. Eller en klarhet i ofokuset?

Kanske kan färgkluttar i olika former och konstellationer framkalla ett leende och ett något gladare sinne. 

Nina Johanssons hemsida

Utställningen pågår 22 oktober till 23 november 2016.

 

Kent Larsson
Kent Larsson
Kent Larsson
Nina Johansson
Nina Johansson
Nina Johansson
Nina Johansson
Nina Johansson
Nina Johansson