Du är här

Konferensförfrågan

Boka rum & frukost

19/8 Lena Öritsland & M.K Larson

Utställning 19/8–20/9

19 augusti –20 september välkomnar vi Lena Öritsland & M.K Larson till Galleri Arken.

Vernissage 19 augusti kl. 12.00-17.00

M.K Larson

Abstrakt måleri

Magnus är en autodidakt konstnär från Kville på Hisingen som använder sig av signaturen M.K Larson.

Han målar mestadels abstrakt konst och använder sig då av en blandteknik där gouache är huvudtekniken.

Motiven till hans tavlor växer fram under tiden han målar och byggs upp med lager på lager. Hans tavlor är 3d pannåer som fernissas med varnish.

Han har varit med på en del grupputställningar bl.a. den jurybedömda Bohussalongen i Uddevalla. Hans senaste separatutställning var i november på Galleri Mitt i Centrum på Götabergsgatan.

Se fler bilder på Magnus konst på Instagram.

Lena Öritsland

Fotografi

Man tager vad man haver, tänkte Lena 18 år gammal och kopierade foton i mammas garderob. Framkallare, stopp- och fixeringsbad på tre köksstolar under raden av kjol och blusar. Bilderna växte fram i framkallaren - magiskt. Dörren öppnades och den ohängde brorsan rusade in och hämtade gympadojor… bilden slöjades och magin försvann. Det var då hon bestämde sig för att skaffa sig ett eget mörkrum.

Idag har mörkrummet flyttat in i datorn, Lena utbildade sig på fotolinjen på Konstfack, var med på en samlingsutställning om svensk fotografi på Moderna Museet Sthlm, var kopist av en fotoutställning som vandrade till New York och Paris. Kommersiella och redaktionella fotouppdrag och nu senast ett flertal utsmyckningsuppdrag. Nu återigen fri som en fågel att få gå med sin kompis – kameran -  på axeln igen och upptäcka världen! 

Lena är verksam i Göteborg och 2015 fick hon fri tillgång att fotografera inne på Götaverkens varvsområde. Hon dokumenterade kranar, dockorna, lejdare, regnblänk, tidig morgon till sent på kväll och i alla typer av väder. Samtidigt pågick auktionen på internet där fräsar, svetsar, maskiner, plåt, kranarna och till slut dockorna såldes. 

”Jag har jobbat med kontrasten mellan den stela hårda metallen i de raka metallbalkarna i kranarna och himlens och molnens magi och mjuka toner, mellan älvens böljande reflexer i solljuset och rostens stumma yta.”

Ett flertal av bilderna är printade direkt på aluminiumplatta. De inramade är printade på Fine Art Paper och bestruket med matt skyddslack. Alla printar är arkivbeständiga, signerade och i begränsad upplaga. 

”Lyckan av att få in en del av verkligheten i kameran och sen få ut den till en annan verklighet och uttryck på fotopapperet är så himla spännande.”

Fotograf Lena Öritsland

Kontakt: www.lenaoritsland.se eller 0706-85 18 56

Bilderna kan beställas i annan storlek än på utställningen. Printar på aluminiumplatta kan beställas på Fine Art Paper och printar på Fine Art Paper kan beställas på aluminiumplatta. Kontakta fotografen.

Utställning 19/8 till 20/9
Utställning 19/8 till 20/9
Utställning 19/8 till 20/9
Foto av Lena Öritsland
Foto av Lena Öritsland
Foto av Lena Öritsland
Foton av Lena Öritsland
Foton av Lena Öritsland
Foton av Lena Öritsland
Målning av M.K Larson
Målning av M.K Larson
Målning av M.K Larson