Du är här

Konferensförfrågan

Boka rum & frukost

16/5 Camilla Boström & Petra Berntsson

16 maj – 24 juni 2015 ställer Camilla Boström och Petra Berntsson ut sina målningar på Galleri Arken. 

Varmt välkomna!

Petra Berntsson

Petra Berntsson är bosatt på Irland sedan 1996. Hon målar i olja, motiv från både den svenska kusten samt den mytomspunna irländska landsbygden.
‘Gränserna för det som för bara några år sedan var så väldigt svenskt och så typiskt irländskt i min konst har på något sätt suddats ut...
Det är närheten till havet som inspirerar, samt hus och byggnader som har en historia att berätta. Och allt handlar om ljuset och färgerna...’

Camilla Boström

S Camilla E Boström är konstnär och designer mfa, utbildad på bland annat Högskolan för Design och Konsthantverk och KV-Konstskola. Hon är verksam i Göteborg.

Camilla jobbar brett med gränsöverskridande projekt inom design och konst där idéer och kreativitet ligger som bas. Hon har ett grafiskt uttryck med måleriska inslag. Hon jobbar intensivt för att finna inspiration och flow, tills det kommit till ända och idéerna är slut. Vid ett nytt projekt startas processen om. Projekten kan se mycket olika ut förutom måleri, teckning och textil, så jobbar hon även med  illustrationer och grafisk design för böcker och trycksaker.

Fåglar är ett återkommande motiv, de dyker upp i de abstrakta målningarna. Fjäderskruden där dun på dun, fjäder på fjäder bildar mönster, struktur och färgskiftningar. Deras bon konstrueras av pinne på pinne i ett ordningsamt kaos. Med detta som inspiration dyker fragment upp i olika versioner på ställen i hennes verk. 

De senaste åren har hon jobbat abstrakt med skatbon i tusch och flytande tusch. Några av teckningarna har utvecklats till grafiska blad, för i nästa skede ännu en gång tecknas och målas på. På så vis får alla blad unika uttryck. Boet har tryckts på linne och viskostyg. Färgblandningen sker direkt i tryckramen

 för unik färgskiftning. Några har spänts upp till tavla, några har designats till tunikor, sjalar och kimonos. Camilla har designat ett makabert men vackert smycke i silver och brons av en fågelklo som passar in i temat. De produkter som designats säljs i samband med utställningar, men också i utvalda lifestyle och galleributiker.

Camilla har deltagit på olika Street Art Festivaler. Hon har även haft performance på festivaler och vernissager. Workshops för skola, fritid och företag och livemåleri på olika events är ett återkommande inslag i yrkeslivet. Senast med graffiti-workshop för 50+ och advokater, Ungdomar på glid och även för flyktingbarn då de målade en tunnel tillsammans under 5 dagar i Vänersborg. 

Under förra våren handledde hon flera workshops med skolbarn då de skapade fasadvepor tillsammans för att fira Göteborgs födelsedag 2021. Under sommaren hände de fyra gigantiska fasadveporna i området runt Klippan. De ska upp igen 2021. Hon har även vid flera tillfällen handlett, haft föreläsningar och agerat som curator och opponent.

Hon jobbar under namnet SCEB, S Camilla E Boström, som också har betydelsen Suffer the Consequences or Enjoy the Benefits, då hennes konstnärsskap och kreativitet är både till glädje och belastning.

 

Camilla Boström
Camilla Boström
Camilla Boström
Petra Berntsson
Petra Berntsson
Petra Berntsson