Du är här

Konferensförfrågan

Boka rum & frukost

Eva Wilms

Utställning 25/1-7/3 2014

Eva Wilms är bildkonstnär och ställer ut på Galleri Arken under februari 2014. Eva är född 1960 och har b.la kvalificerad yrkesutbildning i äldre måleritekniker och driver eget företag inom professionen -muralmåleri/dekorativt måler. Hon har tagit emot flertalet stependier och har en diger lista med utsällningar i ryggen.

Vi är stolta över att kunna visa upp Evas uttrycksfulla konst i våra lokaler.

Varmt välkommen på vernissage 25 januari kl. 12.00!

EVAS EGNA ORD OM SIN KONST OCH UTSTÄLLNINGEN

Mina bilder på den här utställningen har tre olika teman. Genom att berätta om hur de har kommit till så berättar jag nog även en hel del om mig själv.


BARN

2011-13 målade jag en serie stora bilder om barnets villkor. Jag ville tala om utsatthet, tillit och ensamhet men även vår samhörighet med naturen. Jag ”besökte” barnet inom mig genom att noga studera mina egna barndomsfotografier. Så tecknade och målade jag barnet och placera in det i min nuvarande miljö som är naturen runt Nääs i Floda. Jag fann en teknik där jag kunde förmedla de stämningar som jag önskade genom att måla i tempera(ägg, harts, olja och vatten)och integrerade blyertstecknandet. Två av bilderna fick en hel del uppmärksamhet på Liljevalchs vårsalong 2012. Hela serien på elva bilder, samlades till en stor separatutställning på Alingsås konsthall. På Arkens utställning finns det även några helt nygjorda ”barnbilder”.

KVINNOR

2013 började jag arbeta med en helt ny bildserie där min tanke var att använda kvinnors nakna kroppar från 1800 talets halvpornografiska fotografier och genom att placera de nakna kvinnorna i nya miljöer och sammanhang försöka återta deras kroppar och lämna tillbaks dem. Arbetsnamnet är: -May I present some more naked women to the history of art.

IKONER

Äkta barnikoner med certifikat på baksidan, där står; ”Den här ikonen är handgjord. Målad med tempera och tecknad med blyerts på trä. En Ikon är en helig avbildning. Barn är heliga. Det är vårt heliga uppdrag att ta hand om barnen. Varje barnikon representerar alla världens barn. Konstnären Eva Wilms är av östeuropeisk/Svensk härkomst” Ikonerna är tillverkade 2013 och några av dem har tidigare visats i Skallsjö kyrka andra visas för första gången på Arken.

DEKORATIONSMÅLARE

Jag arbetar även som dekorationsmålare sedan 10 år tillbaka, även kallat muralmåleri. Det är en stor tillgång för mig som konstnär. Här får jag experimentera med stora ytor som jag först gestaltar och sedan målar ofta på vägg. Jag har utfört 100-tals uppdrag, arbetsuppgifterna är allt från kyrkomåleri (ex. marmorerade och förgyllde Varberg kyrkorgel 6 x 4 x 3 meter), entréer och trapphus samt dekormåleri för film och teaterproduktioner (Eva Rydbergs Fredriksdalteater målar jag nu för 6:e året )och restaureringar. Jag har även undervisat i äldre måleritekniker både på Göteborgs stadsteater och på byggnadsvård. Jag behärskar de flesta måleritekniker och kan fritt använda mig av lsurmåleri (tunna färglager på varandra) som skapar djup i bilden eller opakt måleri (täckande färg)som är mer vanligt i modern bildkonst.

Eva Wilms
Eva Wilms
Eva Wilms