Du är här

2016
12 maj 2016

Vi blundar inte - vi agerar. Det handlar om miljön.

"Allt arbete inom vår verksamhet ska vara hälsofrämjande och bidra till en hållbar utveckling, där hushållning med resurser och kretsloppsanpassning är vägledande."
Detta kan du läsa i stora bokstäver på vår hemsida.

Vi måste alla värna om jordens resurser. Ingen kan göra allt men vi kan alla göra något.
På hotellet har vi med oss miljöfrågorna på alla våra avdelningar i alla våra arbetsuppgifter. 

Vi tänker långsiktigt.
Samhällets miljöengagemang har lett till 1 650 nya laddstationer tillgängliga för över 16 000 elbilar i Sverige under 2016. För att antalet elbilar ska öka behövs en utbyggd infrastruktur – det måste finnas laddningsmöjligheter. 

Vi har fyra stycken laddstationer på vår parkering och de används flitigt av gäster. I koncernen har vi också en elbil på väg in i vårt dagliga arbete som kan hjälpa personal att ta sig mellan de olika systerhotellen.

En renodlad elbil har inget avgasrör. Den ger inga utsläpp och kan därför bidra till en bättre luft på gatorna. Elbilen drivs av en eller flera elmotorer som enbart körs på el från ett batteri. Batteriet i elbilen laddas i elnätet. Det är stort och väger ofta mellan 200 och 500 kg, men å andra sidan har dessa bilar inte någon tung förbränningsmotor.

Vi är glada över att kunna erbjuda gäster som kör elbil dessa laddningstationer.

En annan viktig del i vårt miljöarbete är energiförsörjningen.

Visste du att vi har ett eget vindkraftverk som försörjer oss med elektricitet?

Och det bästa av allt är att det inte bara gäller oss på Arken Hotel & Art Garden Spa utan även våra systrar Varbergs Stadshotell & Asia Spa och Hôtel Eggers.
Vårt vindkraftverk står, ståtligt med sina 100 meter över havet, mellan Vara och Skara. Det producerar närmare 6,3 Gwh vilket innebär en kapacitet som även skulle kunna ge ström till nära nog de anställdas förbrukning också.
Detta är en långsiktig investering och ett steg i vår ambition att vara måna om hållbarhet över tid.
Nyfiken på att veta mer om hur vi värnar om miljön? Klart du är :)

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-05-12 11:03 | Kommentarer: Inga
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar