Du är här

2016
31 oktober 2016

Mindfulness - tar vara på ögonblicket

Ett av våra populära aktivitetspass här på Art Garden Spa är Mindfulness. Vi besökte ett av passen där Eva-Lena vägledde oss genom en meditation där vi fick tömma sinnet och ta fasta på ögonblicket!

Mindfulness är en vägledd meditation där man varierar mellan olika meditationstekniker. Det handlar om att man fokuserar på att vara medveten om sig själv, att tömma sinnet på tankar genom att koncentrera sig på nuet, det som finns i just denna stund.   

Ibland är det bra att släppa taget om tankar som skapar oro, bekymmer och missnöje. Genom mindfulness får man göra som det Eva-Lenar kallar, "att zooma ut". Hon säger att det är viktigt att våga ställa sig utanför sina tankar,  släppa dom för stunden och inte tänka någonting. Hjärnan och nervsystemet slappnar av och kroppen får ny energi. 

Aktiviteten utförs sittande eller liggande. Klädsel är mjuka kläder och eftersom vi befinner oss på hotellets spa-avdelning så passar badrock alldeles utmärkt!

Eva-Lena uppmanade oss att släppa allting som tar vår uppmärksamhet.
– Släppa allt som finns runtomkring och fundera inte på vad vi ska laga för kvällsmat. Var uppmärksam på det som händer just nu och ta vara på ögonblicket. 

Alla våra aktivitetspass äger rum i vårt aktivitetsrum, där inredningen och färgerna inspirerats av elementen Jord som står för styrka och balans. Här utförs passen i en lugn och tyst miljö. Vi erbjuder många olika pass varje dag och vår kunniga personal hjälper dig att hitta det som passar dig. Kanske ska du prova ett av våra Mindfulnesspass nästa gång? 

Nyfiken på när vi har våra mindfulnesspass? Här kan du läsa allt om våra pass och tider. 

Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2016-10-31 11:23 | Kommentarer: Inga
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar