Du är här

2016
9 februari 2017

Kunskaps - & inspirationsdag i Ayurveda

På Art Garden Spa hämtar vi inspiration från läran om årstidernas inverkan och de fem elementen - Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten. Enligt Ayurveda är det dessa livsenergier som världsalltet består av. Varje element finns i årstidernas växlingar - i naturen och i våra kroppar - var och en med unika karaktärsdrag. 

Ayurveda betyder kunskap om livet och vi arbetar ständigt med att fördjupa vår kunskap. Här hade vi en dag där våra massörer och hudteraputer fick inspiration och fördjupad kunskap inom Ayurvedan. Vi har utvecklat vår signaturbehandling Aroma-massage som nu även innehåller härlig massage för ansiktet och ryggen.

Aroma-massagen är en mjuk och rogivande ayurvediskinspirerad (indisk läkekonst) beröringsmassage på hela kroppen. Behandlingen börjar med härlig torrborstning som sedan följs av massage som utförs med ekologisk eterisk olja. Teraputen väljer olja efter önskad effekt.

Vi fick inspiration av Birgitta som jobbar på vårt systerhotell, Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Det är Birgitta som utvecklat Aroma-massagen som går igenom hela kroppen och har en läkande effekt för kropp och själ. Den är lugnande och avslappnande på flera nivåer - kroppsligt, psykiskt, holistiskt och mentalt. Den verkar lugnande för stressade själar. 


Under massagen används eteriska oljor som är extra lugnande - oljorna är väl utvalda och påverkar sinnet och verkar lugnande. Massören väljer olja efter din hudtyp - allt för att den ska göra så god nytt som möjligt för just dig. Oljan bäddar in nervsystemet och går in i kroppen - smörjer lederna.

Med Ayurveda kan du förbättra din hälsa med enkla medel och med hjälp av det kan man fördjupa kunskapen om sig själv och andra. Små förändringar i livsstilen kan göra stor skillnad och det handlar om att få kroppen i balans.

Blir du nyfiken på Ayurveda och skulle vilja göra en Ayurvedisk rådgivning så kan du boka det hos Birgitta i Varberg. Då får du råd och tips till en balanserad livsstil. Enkla och effektiva rekommendationer för dina dagliga rutiner som hjälper dig att få balans i vardagen.

Upplagd av Elin Vilanta 2017-02-09 16:40 | Kommentarer: Inga
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar