2016
9 mars 2016

Vi mötte upp Maria och José i sjögången på hotellet. Vår allra ljusaste plats på hela hotellet med gott om ytor för konferensdeltagare att ha kortare pauser eller gruppsamarbeten. 

Här är också bra ytor för spägäster under helgerna och då serverar vi smoothies och energigivande snacks under eftermiddagen.

Blicken når långt genom de stora fönstrena och ända till Vinga Fyr. Här ser du även några gäster som tar en liten promenad runt hotellet längs klipporna efter lunchen.

José Martins är en viktig nyckelperson i vårt team. Han är reception- och bokningschef samt en av personerna i QA Gruppen. (kvalitetsgruppen)
José har lång erfarenhet av branchen har jobbat på hotell i många år och då framförallt i Kap Verde.
Han berättade att det framförallt är miljön, arbetskollegorna och vårt koncepttänk som gör att han trivs så bra på sitt jobb.

I sjögången är konsten och naturen alltid närvarande och skapar en fin harmoni för både gäster och personal.

Maria Botéus är vår nya hotelldirektör sedan hösten 2015. En frisk och varm själ på 37 år, uppväxt i trakterna kring Göteborg. Hon har alltid haft ett genuint intresse av hotellbranschen och hjälpt sin far att driva ett pensionat på Algarve kusten, Portugal, i unga år. Vi är verkligen glada över att ha denna starka och kloka kvinna på hotellets "viktigaste" tjänst.
Fast visst är det så att alla tjänster är viktigast och att det är många vackra unika pusselbitar som gör helheten på ett hotell. 

En av de bästa fysiska tillgångarna hotellet har är de öppna ytorna. Det kan vara flera hundra gäster på hotellet samtidigt men det känns alltid luftig, ljust och harmoniskt.

Ett äpple om dagen gör magen glad...

Tummen upp för dessa två solstrålar som förhöjer och sätter guldglans på dagarna för både gäster och kollegor.

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-03-09 14:44
Follow
2 mars 2016

Möt Lisa Kwasniewski. En riktig multitasker!

Hon jobbar hos oss på Art Garden Spa som yogainstruktör och så har hon hand om växterna på hotellet. Denna begåvade tjej är hjärnan bakom Arkens Trädgårdar och vi ser verkligen fram emot den gröna säsongen utanför hotellet.

Titta vilken vacker vårinstallation som fått plats i vår entré.

Även utemiljön är smyckad och välkomnande.

Du har säkert märkt att växtriket står oss extra nära hjärtat på Arken Hotel & Art Garden Spa. Grundtanken är att det grönskande i våra miljöer ska vara som ett växthus för kropp och själ - en grön rehabilitering.
Studier har visat att trädgårdens rum och naturens krafter kan verka läkande. Den kan fungera rogivande, skapa stimulans eller vara en social mötesplats och våra gröna oaser är enorma tillgångar här på hotellet.

Just nu pratar Lisa om många spännande projekt där trädgården får växa ihop med våra övriga arbetsområden som konferens, hotell, restaurang och spa. Vi kommer hålla dig uppdaterad här på bloggen men vill redan nu flagga för en yoga workshop med Lisa den 23e april.

"Att odla din inre trädgård med hjälp av yoga och meditation. Vi bär alla på en inre magisk trädgård. Trädgården vi ofta försummar. Trädgården som vi förväntar nästan allt av men få av oss har tålamod att vårda och låta blomstra. I denna workshop kommer vi gå igenom olika tekniker för att komma mer i kontakt med ditt hjärta och din inre trädgård. Välkommen hem till dig själv!"

Vi vill också passa på att uppmärksamma dig på de riktigt fina påskpaketen vi skapat inför lediga helgdagar:

Påskpaket med middag signerad Pelle Danielsson>>
Påskmiddag med Pelle Danielsson>>
Påsklovspaket för familjen>>

Önskar dig en fortsatt fin vecka. 

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-03-02 11:18
Follow
10 februari 2016

Just nu utanför vår fasad. Vackert som tusan!
Men nu längtar vi dock efter lite gröna blad och krispigt vårljus. Inte sant?

Inne i vår entré är dock en prunkande och väldoftande vår på plats. Överallt finner man små stilleben med färsk blomster och planterade vårlökar. Vi är "all about garden" på Arken Hotel & Art Garden Spa. 

Konst, trädgård, kärlek, gemenskap och glädje genomsyrar hela anläggningen och det speglar sig naturligtvis i den service vi ger till våra gäster. Vi mår bra på jobbet och vi vill få våra gäster att känna sig på topp även de.

Vi mötte två av våra mest uppskattade kollegor på hotellet medan de var på väg att duka fram fika till dagens konferensgäster.
Lisbeth är ett sprudlande litet väsen med bred göteborgsdialekt. Hon är bosatt här i skärgården på en fin liten ö som heter Donsö och tar båten till jobbet varje dag. Hon utstrålar en sällsynt värme som generöst bjuds  till både kollegor och gäster.

Vid sin sida har hon Sovea. En kille som tidigare jobbade på lokalvård hos oss men nu det senaste bytt tjänst för att ta hand om fikasugna gäster. Hans skratt är smittsamt och får Dig alldeles varm i magen, dessutom är han alltid först fram till en vilsen gäst för att visa den rätta vägen.

Sovea och Lisbeth berättar att de alltid serverar något friskt och nyttigt på fikabuffén. Så som surdegsknäcke med keso eller fruktstavar med en god dip och smoothie till. Men den sötsugna blir aldrig besviken för burkar med kakor, nyponsoppa med biskvier, små donuts och kanelbullar dukas fram det också.

Har du hört talas om vårt eget koncept Proud with Passion?
Vår egen kvalitetsstämpel på att vi alltid levererar bästa möjliga service. I denna satsning har vi som ambition att ge fulländad service med det där lilla extra som får Dig som gäst att ha en skön känsla i magen långt efter du har lämnat oss. 

Här kan du läsa mer om Proud with Passion.

Vi avslutar detta blogginlägg med att bjuda på ett foto på de härliga semlorna köket bakade till både personal och gäster under Fettisdagen denna vecka. 
Hoppas även Du njöt av en riktigt god semla denna dagen.

Allt Gott/ hälsningar Arken Hotel & Art Garden Spa

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-02-10 10:21
Follow