2016
30 mars 2016

Häromdagen skapade vi en kreativ verkstad för personalen på hotellet. Lagspel, lekfullhet, tålamodsprövning och skratt fyllde rummet medan vi jobbade i grupper för att skapa påskens festligaste ägg.

Många roliga idéer värkte fram där runt borden och det var spännande att se vad som växte fram mellan händerna.

Här har vi konferensavdelningen i full action. Lagspelet verkar vara på topp och det ser ut som om de har koll på sina grejer. 

Kockarnas ägg blev lila. En färg som för övrigt sägs ha betydelsen för en känsla av rikedom och lojalitet. Detta beror dels på att i gamla tider var lila en färg som kungligheter ofta bar i kläderna. 

Grön är däremot den färg som är lättast för ögat att acceptera. Den har en lugnande och uppfriskande effekt. Den här grodan var verkligen uppfriskande att kika på ;)

Här ser du alla deltagarna. Vilket ägg som gjorde succé bland våra gäster under påsklovet återstår att se...

Just nu är vi mitt uppe i ett härligt påsklov då vi varmt välkomnar våra mindre vänner. Vi har byggt upp lekrummet och fyllt det till max, vi har biovisning och massor av andra härligheter för barn. Spa är öppet mellan kl 9-14 för de familjer som bokat på en skön spaupplevelse. 

Ta del av bloggaren Emelie Walles fina vistelse med familjen för några dagar sedan. Vad mysigt de hade!

En varm rekommendation är att boka sommarpaket med familjen redan nu så har ni något skönt och spännande att se fram emot.

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-03-30 11:39
Follow
18 mars 2016

Det händer mycket skoj på hotellet under våren och för att underlätta lite för dig som kikar in så tänkte vi sammanfatta det hela så du inte missar någon godbit som skulle passa just dig.

Först ut är Påsk med oss och Pelle!
Den 26 mars gästas vi nämligen av Pelle Danielsson, krögare på lovordade "Hos Pelle". Han har en utpräglad fingertoppskänsla och lagar mat med mycket kärlek. Boka påskafton hos oss med övernattning, spa och bli serverad Pelles signerade 3-rätters middag. 

I april har vi workshop med Lisa Kwasniewski - vårda din inre trädgård 

I denna workshop den 23 april kommer vi gå igenom olika tekniker för att komma mer i kontakt med ditt hjärta och din inre trädgård.

Läs mer om workshopen här >

16/4 gästar Helena-Magdalena Ivekrans oss på hotellet.

Helena-Magdalena föreläser om hur det du tänker och känner skapar din framtid och om hur du själv medvetet kan använda dig av attraktionslagen för att skapa och leva det liv du drömmer om. 

Läs mer om föreläsningen "Tankens kraft"

Den 14/5 bjuder vi in till Roséprovning. Du kommer väl?

Vårkänslor! Prova årets nyheter och hitta dina roséfavoriter, ta en paus i spaupplevelsen och gå på provning i badrock.

Läs mer och boka här >>

En Workshop i yoga som du verkligen inte får missa äger rum den 17/5.

Det är Sanna och Eva-Lena som jobbar som instruktörer på Art Garden Spa som tar med oss på en resa i yogans värld. Vi kommer att fokusera på andning, teknik och filosofi där allt binds samman i ett skönt yogaflöde. Efteråt bjuds det på en välgörande fika och tid för frågor. En workshop som passar alla!
Läs mer om workshop i yoga.

Ta också del av alla aktuella paket under våren.

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-03-18 11:58
Follow
2 mars 2016

Möt Lisa Kwasniewski. En riktig multitasker!

Hon jobbar hos oss på Art Garden Spa som yogainstruktör och så har hon hand om växterna på hotellet. Denna begåvade tjej är hjärnan bakom Arkens Trädgårdar och vi ser verkligen fram emot den gröna säsongen utanför hotellet.

Titta vilken vacker vårinstallation som fått plats i vår entré.

Även utemiljön är smyckad och välkomnande.

Du har säkert märkt att växtriket står oss extra nära hjärtat på Arken Hotel & Art Garden Spa. Grundtanken är att det grönskande i våra miljöer ska vara som ett växthus för kropp och själ - en grön rehabilitering.
Studier har visat att trädgårdens rum och naturens krafter kan verka läkande. Den kan fungera rogivande, skapa stimulans eller vara en social mötesplats och våra gröna oaser är enorma tillgångar här på hotellet.

Just nu pratar Lisa om många spännande projekt där trädgården får växa ihop med våra övriga arbetsområden som konferens, hotell, restaurang och spa. Vi kommer hålla dig uppdaterad här på bloggen men vill redan nu flagga för en yoga workshop med Lisa den 23e april.

"Att odla din inre trädgård med hjälp av yoga och meditation. Vi bär alla på en inre magisk trädgård. Trädgården vi ofta försummar. Trädgården som vi förväntar nästan allt av men få av oss har tålamod att vårda och låta blomstra. I denna workshop kommer vi gå igenom olika tekniker för att komma mer i kontakt med ditt hjärta och din inre trädgård. Välkommen hem till dig själv!"

Vi vill också passa på att uppmärksamma dig på de riktigt fina påskpaketen vi skapat inför lediga helgdagar:

Påskpaket med middag signerad Pelle Danielsson>>
Påskmiddag med Pelle Danielsson>>
Påsklovspaket för familjen>>

Önskar dig en fortsatt fin vecka. 

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-03-02 11:18
Follow
23 februari 2016

Nu under vecka sju och åtta har vi öppet för våra mindre vänner på Art Garden Spa. Barn njuter av våra miljöer och tycker det är hur mysigt och skönt som helst.
Att unna sig en prisvärd massage när man ändå är här är en god idé. Barnen älskar massage!

Stella och Fabian var där med sina föräldrar idag. De hade åkt hela vägen från Varberg för att besöka Art Garden Spa och båda barnen tyckte att de här hängmattorna var mysiga och att det var skönast att bada i de varma utekällorna. Solen strålade på dem och det kändes nästan som det var lite vår i luften.

Nästa tillfälle för barn på spa igen är under påsklovet. Då gäller tiderna för entré kl 09.00 till 14.00 och här finner du bra påsklovspaket.

Det ena efter det andra avlöser varandra här på hotellet. Direkt efter sportlovsfirande så har vi en ny vernissage på gång och nya tavlor är på väg upp på väggarna. Denise Wiberg ställer ut här på Galleri Arken under mars månad och har vernissage på lördag den 27 februari kl 12.00-17.00. Denise jobbar med akryl och blandteknik och är bosatt i Göteborg. Välkomna!

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-02-23 14:12
Follow
22 december 2015

Januari är en ganska trist och mörk månad. Då gäller det att "vardagslyxa" desto mer, inte sant? 
Förra året hade vi ett samarbete med göteborgsbaserade bloggaren Johanna Bradford. Hon och hennes vän besökte oss en morgon och testade vårt "frukostlyx"-paket.
Så här såg det ut.

Efter frukost tvagade sig tjejerna och bytte om till morgonrockar.

Lugnt och skönt på spa denna morgon. En extra bra anledning att besöka spa mitt i veckan är att det är inte lika mycket gäster som på helgerna då många är lediga och bokar spavistelser.

I vårt orangeri blommar det året om.

Här är det mysigt att slå sig ner och dricka en kopp te.

Varma källorna är alltid en favorit för gästerna. Välkommen åter Johanna!

Fotograf Alice Johnsson

Här kan du läsa Johannas inlägg från vistelen.

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2015-12-22 14:08
Etiketter: Art Garden Spa, Paket
Follow