Du är här

2016
12 juni 2016

Därför ska du dricka mycket vatten

Det gäller att fylla på vätskedepåerna rejält när man är på spa. Dels för att bastubad, bad och aktiviteter är väldigt vätskedrivande men också för att vi människor behöver vatten för att överleva.

En vuxen människa består till ca 65% av vatten.
Vi konsumerar upp mot 3 liter vätska per dag. Varierar efter vikt, hur varmt det är, hur mycket man svettas med mera. Av dessa 3 liter får vi i oss cirka hälften från kosten. Ungefär 1,5 liter måste vi därför dricka varje dag. Den fasta födan ger ca 0,5–1 liter, därtill bildas ca 2,5–4 dl vatten vid förbränningen av protein, fett och kolhydrater från kosten. Värt att tänka på.

Hos oss finns flera vätskestationer att pausa på. Här serveras te och vatten och du finner ett större utbud i vår shop vid receptionen på Art Garden Spa. Kokosvatten toppen för en uttorkad kropp då det innehåller mycket kalium som dessutom lugnar magen och minskar kräkningar.
Det är dessutom bra mot sötsug. Naturligt kokosvatten innehåller inga tillsatta konserveringsmedel eller socker och är ett betydligt bättre alternativ än läsk och saft. Mixa kokosvattnet med färska bär och du får en härlig sommardrink!

Testa utbudet i vår shop på plats eller köp med dig hem.

Lova oss att du tänker på att dricka ordentligt med vatten. Vi i Sverige är ju extra bortskämda med denna vara då det bara är att vrida på kranen för att få friskt och fint vatten.

Visste du att:
En hel del studier har visat att vatten är en ypperlig källa för att uppnå en allmän god hälsa. Vatten renar kroppen och behövs för att optimera näringstillförseln samt att hålla alla organ vid full hälsa. Det finns vissa som menar att det faktum att vi intar för lite vätska varje dag gör så att kroppen successivt fungerar på en konstant uttorkad nivå vilket kan vara grunden till många sjukdomar. Genom att bara dricka mer vatten än vad vi gör idag kan vi behålla en bättre allmänhälsa samt även slippa belasta kroppen med en massa toxiner av olika slag.

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-06-12 13:28 | Kommentarer: Inga
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar