Du är här

2016
2 maj 2017

Bisamhällena har överlevt vintern

I veckan fick vi besök av vår vän Matthias. Han besökte framförallt våra små vänner i bikuporna för att se hur dom har det. Matthias är mycket intresserad av biodling och han hjälper oss att ta hand om våra bikupor. 

Matthias gjorde en stor vårkontroll av bikuporna och det är väldigt roligt att alla tre bisamhällena har överlevt vintern. Ännu svajar vädret lite mellan varm vårsol och kallare temperaturer, vilket är lite klurigt för bina. Några tappra bin vågade sig ut för att speja och se vilka blommor som har slagit ut. Resten håller sig inne ett tag till i väntan på att det ska bli ytterligare några grader varmare. Än finns det gott om mat i förråden. Men frågan är vem som längtar allra mest efter att sommarblommorna ska slå ut, vi eller bina?

Vi har sedan i somras tre bisamhällen runt vår anläggning. Bina är viktiga naturvårdare och ovärderliga pollinatörer av våra fruktträd och grönsaker. Vi har ju mycket grönska på området och hoppas att bina stortrivs hos oss. 

Förra året fick vi lite egen slungad honung som vi kunde servera på hotellet. I år hoppas vi på ännu mer honung då bina är hos oss hela sommaren. Under året har vi serverat vår egna honung till te på spa och på frukostbuffén. I år hoppas vi på mer honung, kanske till och med så att våra gäster kan få köpa med sig en burk hem! 

Upplagd av Emelie Nyström 2017-05-02 14:54 | Kommentarer: Inga
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar