Du är här

2016
 • december (4)
 • november (3)
 • oktober (5)
 • september (3)
 • augusti (3)
 • juli (3)
 • juni (6)
 • maj (3)
 • april (4)
 • mars (4)
 • februari (4)
 • januari (1)
 • 15 september 2017

  Har du ätit lunch hos oss någon gång? Om inte tycker vi att du ska göra det.

  Restaurang Arken Hotel

  Vardagar kl. 11.30-14.00 dukar vi upp vår lunchbuffé i restaurangen.

  soppa på Arken

  Soppa är alltid gott att grunda med innan varmrätten.

  Salladsbuffé på Arken

  lunchbuffé på Arken

  Förutom varmrätten finns det alltid gott om olika sallader och röror.

  dessert - lunchbuffé på Arken

  Självklart serveras det hembakad dessert och frukt för den som vill till efterrätt.

  Ny höstmeny

  Förrätt - räktartar på Arken Hotel

  När vi ändå är inne på temat mat. Från och med nu serveras höstens meny på Arken. En av förrätterna var en strålande god räktartar (vi kan likna den vid en ceviche) som serveras i gemsalladsblad. Den rätten kommer vi att ge er receptet på inom kort. Håll utkik på vår facebook-sida!

  Regnbågslax på Arken Hotel

  Till varmrätt kan du välja Regnbågslax med rostade betor, rostad morot, örtsvängda le puy-linser & gnocchi samt brynt kaprissmör. Visst låter det som en riktig höjdare? Det var det kan vi lova. En helt perfekt stekt lax som verkligen gifter sig med alla övriga smaker. En hösträtt som heter duga.

  Dessert på Arken Hotel

  Sist men inte minst vill vi presentera några av desserterna. För den som älskar efterrätter är det svårt att välja förstås. Här ser vi en ljuvlig citron- & marängpaj med myltade björnbär. Slurp! (Även den kommer vi dela med oss av receptet på)

  Dessert på Arken Hotel

  Citronäpple med sockerfriterat bovete, bourbon-vaniljglass & chokladtryffel säger man inte nej till. Eller... det gör man faktiskt inte till någon av rätterna på menyn om vi ska vara ärliga.

  Höstens event på temat mat

  ost- chark & vinprovning på Arken Hotel

  Under hösten kommer vi ha några mat- & vinprovningar för våra gäster. I början av september hade vi öl- & charkprovning med Oceanbryggeriet. Imorgon lördagen den 16/9 anordnar vi en fullbokad skaldjur- & champagneweekend. Fredagen den 27/10 bjuder vi in till en ost-, chark- & vinprovning.

  Boka in er på en härlig kväll!

  Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2017-09-15 09:24
  Etiketter:
  Follow
  16 juli 2017

  I krokarna nära Arken ligger vackra Rya Skog. En pärla som nästan är lite bortglömd. Det ligger lite inklämt mellan Ryaviken och Skarvikshamnen. 

  Det är ett unikt område med lummiga lövträd, slingrande stigar och öppna gläntor. Området är kännt för sina många fina vitsippor som breder ut sig på marken när våren kommer. Lyser solen är det som gjort för en picknick.  

  Det var 1928 som skogen fridlystes och då blev Göteborgs första naturreservat. Här finns rester av en mycket gammal skog, kanske sedan förhistorisk tid. Det äldsta kända dokumentet där Rya skog nämns är en teckning av utsikten från Göta älvs södra strand utförd 1678 av Erik Dahlberg. På just den är skog markerad där Rya skog ligger. På en karta upprättad 1760 finns skog och äng markerade i det som nu är Rya Skog. 

  Sedan länge har skogen utvecklats fritt. Här finns 100 år gamla ekar. Men alsumpskog är det som täcker den största delen av reservatet. Men man kan även se skymtar av hassellundar med ek och hassel. Vanliga buskar är t.ex. hagtorn, röda vinbär och getapel.

  För dig som är intresserad av fåglar så finns här dessutom ett rikt fågelliv. Några allmänna arter är rödhake, nötväcka, gröngöling och en rad fler sångare och trastar. 

  Ta en utflykt till Rya Skog och upplev denna vackra pärla! 

  Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2017-07-16 09:52
  Etiketter:
  Follow
  12 juli 2017

  Personalen är vår viktigaste och käraste tillgång på hotellet och för att inspirera till riktigt god service har vi satt en egen kravmärkning på vår service. Proud with Passion är namnet vi har valt för att hylla yrkesstoltheten och passionen för vårt arbete. Det påminner oss varje dag att leverera glädje och service utöver det vanliga för att du som gäst ska trivas extra bra hos oss!

  Dagligen nominerar vi kollegor som ger extra fin service till en gäst. Detta skapar en fin gemenskap och stärker sammanhållningen på hotellet. Det gör att vi tycker det är roligt att jobba här och det märks verkligen.

  Under juni månad fick Daniela en nomniering och ett pris för sin överraskning till en av våra konferensgrupper. Hon bakade en dessert som var tänkt till vår lunchbuffé men ville så gärna låta några provsmaka. Hon gick till konferensgruppen och lät dem smaka och det blev succé. De blev så glada så de senare skrev en fin recension på vår Facebooksida; Ett jättetrevligt bemötande och en överraskning som jag aldrig kommer att glömma, vi pedagoger blev bjudna på en efterrätt av världens bästa masterchef.

  (Tyvärr är det inte desserten som syns på bilderna)

  På vår lunchbuffé har vi ett dessertbord och det är Daniela som bakar ... visst ser det hur gott ut som helst? 

  Proud with Passion handlar inte enbart om vårt arbete på hotellet utan även om att utvecklas och ta lärdom av andra. Vi har genomfört några studieresor under åren som har gått och nu senast bar det iväg till Mallorca eller Stockholm.

  Resorna skapar en otroligt god sammanhållning och är ett bra tillfälle att studera service och tänka efter vad vi kan förbättra på vår hemmaplan. Vi konfererar, reflekterar och samlar så mycket inspiration vi kan, samtidigt som vi har roligt tillsammans.

  I denna satsning har vi som ambition att ge fulländad service med det där lilla extra som får Dig som gäst att ha en skön känsla i magen långt efter du har lämnat oss. 

  Är du nyfiken på att veta mer så fråga gärna oss vid ditt nästa besök. Vi berättar mer än gärna om Proud with Passion och vi hoppas även att Du som gäst märker av den härliga stämning som råder på hotellet.

  Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2017-07-12 08:19
  Etiketter:
  Follow
  10 juli 2017

  Nu har sommaren kommit, i alla fall om man tittar i kalendern. Vi tycker att sommaren är som bäst på spa i Göteborg. Hos oss kan du njuta av avkoppling, natur och varma bad även om vädret är varierande. 

  Här spendrar du lätt en hel dag med att bara vara och sätta dig själv i främsta rummet.

  Nu gör vi våra härliga sommarkvällar ännu bättre!
  Sommarens grillbuffé serveras på terrassen och nu kan du även lyssna på skön trubadurmusik under tiden som du njuter av maten och solnedgången. Trubadur i samband med grillbuffé alla torsdagar vecka 28-31 och vecka 30 & 31 även på tisdagar. Trubaduren startar kl 18.00. 

  Vår sommarmeny serveras kl. 12.00-22.00. På den finns det mycket gott vill vi lova.

  Färgsprakande Vegetarisk sommarsallad kan vi rekommendera en varm sommardag, gärna med något svalkande att dricka till.

  Rabarberpajen med marinerade rabarber och vaniljglass är magiskt god...tänk dig den med en kopp espresso eller cappuccino till.

  Välkommen till oss i sommar – kom med vännen, din partner eller med hela familjen! 

  Boka våra prisvärda sommarpaket

  Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2017-07-10 08:10
  Etiketter:
  Follow
  3 juli 2017

  Nu är det dags för ännu ett recept från Team Brynte i vårt kök. Att grilla fisk på sommaren är något man borde göra mer - så gott!  

  Havsabborre med grillad grön sparris, rostad knippmorot, friterad morot, småbetor, matvete & örtkräm låter väl lockande, inte sant? Ladda ner receptet här eller följ receptet nedan.

  Arken - havsabborre

  Recept för 4 personer

  Följande behöver du:

  • 680 g Havsabborre
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 1 ägg (äggula)
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 1/2 dl finhackad dill
  • salt
  • 8-12 gröna sparrisar
  • 4 st knippmorötter att ugnsrosta
  • 2 st knippmorötter att fritera
  • 8 Småbetor i olika färger
  • 4 dl Matvete

  Havsabborre:

  1. Ta ur fisken och fjälla den, om detta inte gjorts i butiken. Torka fisken med hushållspapper och skär 3 snitt på skinnsidan.
  2. Pensla fisken med olja. Salta rikligt både på in- och utsidan. Grilla fiskarna på hög värme under lock 2–3 minuter på skinnsidan och vänd sedan och grilla 30 sekunder på andra sidan.
  3. Avsluta i ugnen om det behövs.

  Örtemulsion till majonnäs:

  Gör en örtolja på persilja, gräslök och dill genom att mixa de färska örterna med 1 dl kallpressad rapsolja. Gör därefter en majonnäs på oljan enligt nedan (spara gärna lite till matvetet).

  Örtmajonnäs

  Se till att alla ingredienser har samma temperatur innan du börjar. Antingen kylskåpskallt eller rumstempererat, välj vilket du tycker är smidigast, bara det är samma temperatur på alla ingredienserna.

  1. Blanda samman 1 äggula, 1 tsk vinäger, 1 tsk dijonsenap
  2. Tillsätt sedan under vispning 3/4 dl örtolja och en nypa salt.

  Grillad grön sparris:

  1. Ta bort den träiga botten på sparrisen.
  2. Gnid in med olja och grilla sedan på grillen.
  3. Strö över flingsalt.

  Rostad knippmorot:

  Ta bort det längsta av blasten, men spara gärna en liten grön bit för härligare känsla.

  Rosta på 160 grader i rapsolja och salt.

  Friterad morot:

  Hyvla tunt på mandolin och fritera på 120-130 grader tills de är krispiga. Salta.

  Småbetor:

  Dela betorna på hälften och rosta i ugn på 160 grader tills de är mjuka. 

  Matvete:

  Koka enligt förpackning och fräs i panna med lite persilja (eller sparad örtemulsion).

  Uppläggning:

  Gör uppläggning enligt videon nedan eller var kreativ själv.

  1. Lägg matvete i botten.
  2. Lägg en knippmorot ovanpå.
  3. Placera ut småbetorna.
  4. Havsabborren placeras ovanpå med skinnsidan uppåt.
  5. Spritsa på örtmajonnäsen.
  6. Lägg den grillade sparrisen ovanpå fisken.
  7. Garnera med friterad morot på toppen.

  Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2017-07-03 14:07
  Etiketter:
  Follow