Du är här

2016
 • december (4)
 • november (3)
 • oktober (5)
 • september (3)
 • augusti (3)
 • juli (3)
 • juni (6)
 • maj (3)
 • april (4)
 • mars (4)
 • februari (4)
 • januari (1)
 • 2 november 2017

  Tiden går fort fram till jul och visst hade det varit skönt att ha klarat av alla julklappar redan nu?

  Presentkort på Arken Hotel & Art Garden Spa

  En upplevelse är aldrig fel att ge bort och vi lovar att det alltid är uppskattat. Vi har presentkort som gäller på hela hotellet och det bästa av allt - det gäller även på våra systerhotell Varbergs Stadshotell & Asia Spa samt Hôtel Eggers mitt i Göteborgs city. Himla bra för då kan den som får presentkortet välja helt själv!

  Presentkort på Arken Hotel & Art Garden Spa

  Våra presentkort är ju faktiskt väldigt fint inslagna som de är när de lämnar oss, men ibland kan det vara roligt att göra något extra. Vem vill inte briljera med ett lite extra piffat paket?

  Presentkort på Arken Hotel & Art Garden Spa

  Här delar vi med oss av enkla tips på hur du kan piffa till dina julklappar och presenter. Med samma grund i brunt papper och brunt jutesnöre kan du skapa olika utseenden genom att bara byta ut pyntet. Ta det som trädgården erbjuder för tillfället!

  Presentkort på Arken Hotel & Art Garden Spa

  En liten bukett från nyponbusken ger en lite mer julig känsla.

  Presentkort på Arken Hotel & Art Garden Spa

  Valfri blomknopp funkar alla tider på året.

  Presentkort på Arken Hotel & Art Garden Spa

  Murgröna är alltid ett säkert kort.

  Presentkort på Arken Hotel & Art Garden Spa

  Ta en grankvist tillsammans med en liten griffeltavla på pinne så har du även kortet klart!

  Presentkort på Arken Hotel & Art Garden Spa

  Doppa en kotte till hälften i vit färg och bind ihop med en grankvist med hjälp av ett svart jutesnöre.

  Presentkort på Arken Hotel & Art Garden Spa

  Du kommer få en guldstjärna i paketinslagning kan vi lova!

  Presentkort på Arken Hotel & Art Garden Spa

  Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2017-11-02 15:13
  Etiketter:
  Follow
  11 oktober 2017

  Just nu pågår mässan Möten & Event på Svenska Mässan här i Göteborg.

  Möten Event 2017

  På den årliga mässan kan du träffa utställare, nätverka och utvecklas av ett seminarieprogram med stort fokus på kunskap, inspiration och framtid. Vi möter dig i entrén då vår monter är precis innanför dörrarna.

  Vi delar monter tillsammans med våra systerhotell Varbergs Stadshotell & Asia Spa och Hôtel Eggers.

  Möten Event 2017

  Vatten är en stor del av vår vardag och rent vatten räddar liv.

  Möten Event 2017

  Under dessa dagar ber vi därför våra besökare att skänka ett bidrag till Water Aid. Den summa våra besökare ger, lägger vi till. De som bidrar är sedan med och tävlar om en övernattning för två på någon av våra anläggningar. Win-win alltså!

  Möten Event 2017 - Kent Larsson

  I montern hänger en tavla av Göteborgskonstnären Kent Larson som heter "Utsikt mot Ramberget". Den är också grunden till etiketten på vattenflaskan vi delar ut på mässan. Till vardags hänger den i restaurangen på Hôtel Eggers.

  Möten Event 2017 - Reinfeldt

  Vinnaren dag ett drogs av Fredrik Reinfeldt som var en av talarna på mässan. Här ser vi honom tillsammans med den lyckliga vinnaren Susanne.

  Den totala summan till Water Aid denna mässa uppgick till hela 4158 kr (vilket alltså blir 8316 kr totalt med vårt bidrag)

  Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

  Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2017-10-11 09:09
  Etiketter:
  Follow
  25 september 2017

  I helgen hade vi ett härligt yogaevent i vår största lokal som vi kallar Oceanen. Det var Neolife som stod för eventet och hade bjudit in Åsa Nyvall för att hålla en kostnadsfri Yin Yoga klass.  Lokalen har en fin matta, gardiner, belysning, ljudanläggning och projektor. Allt det där som behövs för att skapa den rätta stämningen för olika tillfällen. Hela Oceanen är klädd i textilier vilket skapar en väldigt bra akustik. 

  Det fina med denna lokalen är att den går att anpassa efter vilken färg man önskar - här har Neolife såklart valt sin gröna färg.

  Oceanen som är 1000 kvm passar utmärkt till allt från yogaevent, utställningar och mässor till middagar, fester, större möten och kongresser.

  Även om konferenslokalen är stor så går det att anpassa och dela av den i mindre ytor för att den ska passa det aktuella evenemanget så bra som möjligt.

  Läs mer om Oceanen

  Upplagd av Elin Vilanta 2017-09-25 15:17
  Etiketter:
  Follow
  15 september 2017

  Har du ätit lunch hos oss någon gång? Om inte tycker vi att du ska göra det.

  Restaurang Arken Hotel

  Vardagar kl. 11.30-14.00 dukar vi upp vår lunchbuffé i restaurangen.

  soppa på Arken

  Soppa är alltid gott att grunda med innan varmrätten.

  Salladsbuffé på Arken

  lunchbuffé på Arken

  Förutom varmrätten finns det alltid gott om olika sallader och röror.

  dessert - lunchbuffé på Arken

  Självklart serveras det hembakad dessert och frukt för den som vill till efterrätt.

  Ny höstmeny

  Förrätt - räktartar på Arken Hotel

  När vi ändå är inne på temat mat. Från och med nu serveras höstens meny på Arken. En av förrätterna var en strålande god räktartar (vi kan likna den vid en ceviche) som serveras i gemsalladsblad. Den rätten kommer vi att ge er receptet på inom kort. Håll utkik på vår facebook-sida!

  Regnbågslax på Arken Hotel

  Till varmrätt kan du välja Regnbågslax med rostade betor, rostad morot, örtsvängda le puy-linser & gnocchi samt brynt kaprissmör. Visst låter det som en riktig höjdare? Det var det kan vi lova. En helt perfekt stekt lax som verkligen gifter sig med alla övriga smaker. En hösträtt som heter duga.

  Dessert på Arken Hotel

  Sist men inte minst vill vi presentera några av desserterna. För den som älskar efterrätter är det svårt att välja förstås. Här ser vi en ljuvlig citron- & marängpaj med myltade björnbär. Slurp! (Även den kommer vi dela med oss av receptet på)

  Dessert på Arken Hotel

  Citronäpple med sockerfriterat bovete, bourbon-vaniljglass & chokladtryffel säger man inte nej till. Eller... det gör man faktiskt inte till någon av rätterna på menyn om vi ska vara ärliga.

  Höstens event på temat mat

  ost- chark & vinprovning på Arken Hotel

  Under hösten kommer vi ha några mat- & vinprovningar för våra gäster. I början av september hade vi öl- & charkprovning med Oceanbryggeriet. Imorgon lördagen den 16/9 anordnar vi en fullbokad skaldjur- & champagneweekend. Fredagen den 27/10 bjuder vi in till en ost-, chark- & vinprovning.

  Boka in er på en härlig kväll!

  Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2017-09-15 09:24
  Etiketter:
  Follow
  16 juli 2017

  I krokarna nära Arken ligger vackra Rya Skog. En pärla som nästan är lite bortglömd. Det ligger lite inklämt mellan Ryaviken och Skarvikshamnen. 

  Det är ett unikt område med lummiga lövträd, slingrande stigar och öppna gläntor. Området är kännt för sina många fina vitsippor som breder ut sig på marken när våren kommer. Lyser solen är det som gjort för en picknick.  

  Det var 1928 som skogen fridlystes och då blev Göteborgs första naturreservat. Här finns rester av en mycket gammal skog, kanske sedan förhistorisk tid. Det äldsta kända dokumentet där Rya skog nämns är en teckning av utsikten från Göta älvs södra strand utförd 1678 av Erik Dahlberg. På just den är skog markerad där Rya skog ligger. På en karta upprättad 1760 finns skog och äng markerade i det som nu är Rya Skog. 

  Sedan länge har skogen utvecklats fritt. Här finns 100 år gamla ekar. Men alsumpskog är det som täcker den största delen av reservatet. Men man kan även se skymtar av hassellundar med ek och hassel. Vanliga buskar är t.ex. hagtorn, röda vinbär och getapel.

  För dig som är intresserad av fåglar så finns här dessutom ett rikt fågelliv. Några allmänna arter är rödhake, nötväcka, gröngöling och en rad fler sångare och trastar. 

  Ta en utflykt till Rya Skog och upplev denna vackra pärla! 

  Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2017-07-16 09:52
  Etiketter:
  Follow